Kur atostogauja Kauno valdžia? | Diena.lt

KUR ATOSTOGAUJA KAUNO VALDŽIA?

Įpusėjus vasarai vieni Kauno miesto vadovai jau ilsėjosi, kiti dar tik dėlioja kelionių maršrutus. Visi jie atostogų laiką leis su pačiais artimiausiais žmonėmis.

Renkasi darbus

„Kauno diena“ pasidomėjo, kaip miesto valdžia planuoja praleisti vasarą. Štai Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis nusiteikęs dirbti. Tiesa, meras jau turėjo laiko pasisvečiuoti ir šiek tiek atsipūsti užsienyje.

Primename, kad V. Matijošaitis ir širdies draugė Loreta Stonkienė, po vestuvių tapusi Matijošaite, susituokė paskutinę gegužės dieną, o birželio pradžioje kartu išvyko į povestuvinę kelionę Turkijoje.

Grįžęs po medaus mėnesio kelionės, meras ir į Kauno tarybą išrinkta pirmoji miesto ponia nusiteikę laiką skirti darbams, kurių, pasak V. Matijošaičio, apstu. Reikia ne tik rūpintis naujais projektais, prižiūrėti senuosius, bet ir koreguoti darbus pagal naujai įsigaliojusius įstatymus.

Pailsėjo: V. Matijošaitis su žmona Loreta po vestuvių išvyko į Turkiją, o dabar nusiteikę dirbti. (T. Biliūno/BNS nuotr.)

„Savaitę atostogavau šį birželį, po vestuvių. Šiuo metu ilsėtis neplanuoju – mieste yra nemažai veiksmo, reikia pasiruošti naujiems projektams“, – kalbėjo miesto vadovas.

„Tegul pasiilsi seimūnai, priėmę tokį kreivą savivaldos įstatymą – jiems tikrai jau reikia pravėdint galvas. O mes verčiau padirbėsime“, – kritikos centrinei valdžiai negailėjo V. Matijošaitis.

Kaip viešai buvo sakęs Kauno meras, naujasis savivaldos įstatymas turi spragų, jį reikia koreguoti. Be to, įsigaliojus šiam teisės aktui, tenka koreguoti tvarkas, keisti anksčiau pasirašytus sprendimus, todėl darbo esą dabar užtektinai, todėl ir atostogų buvo išlėkęs tik savaitėlei.

Trumpam vasarą atsipūtė ir savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis, kuris taip pat šį laiką toliau planuoja skirti darbams. „Šią vasarą savaitę jau atostogavau, likusią vasaros dalį intensyviai darbuosiuosi, o pailsėti tikiuosi rudeniop“, – pridūrė pašnekovas.

Laikas šeimai

Kauno mero pavaduotojai dienraštį tikino, kad vasarą nori praleisti su artimiausiais šeimos nariais. Nors mieste pilna darbų, vicemerai arba jau rado būdų atsikvėpti, arba dar tik dėliojasi atostogų planus, kur galės pasimėgauti įsimintinomis akimirkomis.

„Paprastai šiltasis metų sezonas man ypač darbingas, tad apie atostogas dažniausiai nė nemąstau. Tačiau labai norisi nepalikti nuošalyje šeimos, nes trys sūnūs auga tiesiog akyse. Tad jau suplanavome liepos gale savaitę praleisti Lietuvos pajūryje“, – atostogų planus atskleidė vicemeras Tomas Jarusevičius.

„Savaitę laiko atostogavau gegužės pabaigoje. Kol kas nesu suplanavęs naujų atostogų, bet tikrai žinau, kad poilsiausiu su šeima“, – nedaugžodžiavo kitas mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Vicemerai arba jau rado būdų atsikvėpti, arba dar tik dėliojasi atostogų planus.

Kelionė motociklais

Dar vienas Kauno vicemeras Andrius Palionis, atrodo, jau suformavo ilgametes atostogų tradicijas keliauti motociklais. Apie tokį keliavimo būdą mero pavaduotojas dienraščiui pasakoja ne pirmą vasarą.

„Kol kas šią vasarą dar neatostogavau. Gyvenimas parodys, tačiau, jei leis galimybės, rugpjūčio pabaigoje–rugsėjo pradžioje planuoju  atostogauti – kartu su žmona keliausime motociklais. Mūsų idėja – motociklais pasiekti Alpes ir pervažiuoti dalį kalnų perėjų, keliaujant pasigrožėti gamtos vaizdais“, – apie norimas atostogas kalbėjo A. Palionis.

Tradicija: A. Palionis ne pirmus metus per atostogas renkasi keliauti motociklu. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Tiesa, vicemeras iš karto patikslino, kad jokių konkrečių datų atostogoms dar nerezervavęs, tad nesudėliotas ir tikslus maršrutas. Daugiau paaiškės, kai vicemeras pasirinks konkretesnes laisvadienių datas. Pagal tuomet vyraujančius orus gali būti koreguojami ir kelionės tikslai.

„Galutinis kelionės tikslas, maršrutas kol kas yra tik idėjos stadijoje. Viskas priklausys nuo atostogų datos ir orų sąlygų. Kelionės maršrutas, žinoma, gali keistis, bet keliausime tikrai motociklais“, – apie aistrą grožėtis gamta, kai pro ausis švilpia vėjas, pasakojo A. Palionis.

Atostogaus ir taryba

Savivaldybės koridoriai artimiausiu metu gerokai ištuštės. Tiek darbuotojai, tiek Kauno tarybos nariai galės pasimėgauti vasaros kaitra ir negalvoti apie darbus.

Pertrauka: Kauno taryba atostogaus beveik du mėnesius. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

„Savivaldybės darbuotojai, kaip ir dauguma Lietuvos piliečių, labiausiai pamėgę atostogauti liepą–rugpjūtį, tad tuo metu ir suplanuota daugiausia atostogų. Paminėtina, kad savivaldybėje dirba nemažai jaunų tėvelių, turinčių ikimokyklinio amžiaus vaikus, todėl atostogos taip pat derinamos prie ikimokyklinių įstaigų darbo laiko vasarą“, – pažymėjo Personalo valdymo skyriaus specialistai.

Liepos 18-ąją bus paskutinis šio pusmečio Kauno tarybos posėdis. Tada tarybos nariai galės atostogauti beveik du mėnesius, mat kitas tarybos posėdis suplanuotas tik rugsėjo 12 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

VISATA

Dauguma "valdžiažmogių "turėtų ilsėtis kalėjimo vienutėse.O "matrioškinas & co" -griežto režimo įstaigos karceryje.Amen.

yra nuomonių

kieno nurodyme toks balsavimas ...

Pritariu

rubliniams povestuvinei kelionei pati geriausia kryptis - paskui ruZkių laivą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS