„Metų kaunietei“ – M. Juodžio segė su paslaptimi | Diena.lt

„METŲ KAUNIETEI“ – M. JUODŽIO SEGĖ SU PASLAPTIMI

Kaunietis juvelyras Mindaugas Juodis su nerimu laukia vasario 9-osios, kai bus paskelbta „Kauno dienos“ organizuojamo konkurso „Metų kaunietė“ nugalėtoja. Ji bus apdovanota menininko sukurta sege.

Iššūkis kūrėjui

„Metų kaunietės“ titulas, pasak menininko, yra miesto identiteto, grožio siekiamybės, vertybių etalono simbolis. „Tad kurti papuošalą tokio konkurso nugalėtojai visų pirma yra iššūkis sau pačiam. Neįsivaizduoju kūrybos be jaudulio, aistros, emocijos. O moteris ir yra pati didžiausia vyro aistra. Todėl man ir patinka kurti moterims“, – sakė juvelyras.

„Kauno dienos“ ir portalo kaunodiena.lt skaitytojų renkamai metų kaunietei kurti būtent segę jis teigė pasirinkęs dėl kelių priežasčių.

„Pirmiausia – tai labai patogus papuošalas: jį galima dėvėti kaip puošnią kostiumo detalę arba kaip ištaigingą drabužių tvirtinimo elementą. Be to, tai – ir savotiškas elegancijos atributas. Juk nesegsi tokios puošmenos į aptysusio megztinio atvartą. Gaila, kad segės šiandien yra nepelnytai primirštos. Norėdamas reabilituoti šio puikaus papuošalo vardą, metų kaunietei sukursiu išskirtinę segę. Kaip kiekviena moteris turi savo paslapčių, taip ir mano segė turės tam tikrą mažą paslaptį, kurios kol kas neišduosiu“, – pasakojo M.Juodis.

Puoštis – moters prigimtyje

Darbo juvelyras ėmėsi su ypatingu užsidegimu. Kaip ir visų kitų savo sumanymų. „Visos moterys yra mylimos. Bent jau turėtų taip būti. Ir visos jos turi puoštis. Tokia yra moters prigimtis“, – kalbėjo M.Juodis.

Segei jis parinko augalo motyvą, kad derėtų su konkurso simboliu – ramune. Vis dėlto M.Juodžio dėmesį patraukęs augalas nėra toks trapus ir nekaltas kaip baltažiedė ramunė. „Tas augalas – truputį mistinis ir įvairialypis, kaip ir visos moterys. Vienur jis laikomas šventu, kitur požiūris į jį nėra toks teigiamas“, – paslapties šydą praskleidė juvelyras, savo darbams naudojantis tauriuosius metalus.

Įvairialypis ne tik augalas – daugiabriaunė ir paties juvelyro kūryba. Per 20 savo kūrybos metų kaunietis save išbandė skirtingais amplua. Dalyvavo įvairiuose performansuose, muzikiniuose projektuose, išbandė jėgas mažojoje plastikoje, tačiau galiausiai nusprendė atsidėti juvelyrikai ir tapybai.

Moters pasaulio atspindys

Kokius savo darbus labiausiai vertina? „Apie tai visai negalvoju. Yra darbų, kuriais galėčiau patenkintas. Taip savo darbus vertinu ne dėl kuklumo, o dėl savo filosofinio požiūrio. Mes patys esame kūriniai. Tad mūsų kūryba yra ne vien mūsų nuopelnas, o mūsų kūrėjo atspindys“, – kalbėjo menininkas.

M.Juodis linkęs žvelgti į ateitį ir kurti naujas idėjas, o ne gręžiotis į praeitį ir grožėtis sukurtais šedevrais. „Net nežinau, kas labiau veikia moterį: pats papuošalas ar dėmesys, kad kažkas apie ją galvoja. Papuošalas, gaminamas pagal užsakymą, yra tam tikras moters atvaizdas, jos nuotaikų ir būdo veidrodis – kartais ji kunkuliuoja kaip šaltinio vanduo, kartais rami kaip dangus vasarą, kartais ekstravagantiška, įžūli ar romantiška. Jei nori suprasti moterį ar bent jau prie to priartėti, tai pažvelk į jos papuošalus, nes jie yra savotiški lakmuso popierėliai“, – teigė M.Juodis.

Jis juokėsi pasakodamas, kad moterys savo pageidavimus dažniausiai išreiškia taip: nežinome, ko norime, norime kažko labai ypatingo. „Tada tenka ją kvosti apie pomėgius, būdą, pasaulėžiūrą“, – pasakojo juvelyras.


Lemiama akimirka – jau čia pat

Vykstant konkursui sulaukėme daugybės skaitytojų skambučių, elektroninių ir klasikinių laiškų. Dėkojame už juos, už jūsų nuomonę ir už konkurso dalyvių palaikymą. Finale jūs dalyvaujate dar aktyviau. Tad visi su nekantrumu laukiame dienos, kai paaiškės, kuri moteris, jūsų nuomone, yra verta „Metų kaunietės“ titulo.

Nugalėtoja bus paskelbta vasario 9 d. finaliniame renginyje, kuris vyks „Žalgirio“ arenos amfiteatre. Renginį tiesiogiai bus galima stebėti portale kaunodiena.lt.

Konkurso baigiamojoje šventėje dalyvaus visos šešios finalininkės: Jolanta Šmidtienė, Lina Radzevičienė, Liukrecija Navickienė, Meilė Minkauskienė,Rūta Meilutytė ir Violeta Bakutienė. Moteris sveikins specialiosios komisijos nariai ir daugybė kitų garbių svečių. Šventės dalyvių ir žiūrovų laukia įspūdinga programa.

Atiduoti savo balsą už jus sužavėjusią kandidatę dar galite iki vasario 7 d. 18 val. Tai galite padaryti specialiame konkurso puslapyje www.kaunodiena.lt/mk arba paprastuoju paštu atsiuntę užpildytą anketą. Ją rasite „Kauno dienos“ laikraštyje. Siųsti reikia adresu Kęstučio g. 86, 44296 Kaunas („Metų kaunietės“ konkursui).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

L

Pagal balsavimo rezultatus tai pirmavo įžymioji advokatė, pralenkusi Rūtą, o kaip bus iš tikrųjų?

sigis

Liaudies balsas-šuniuko balsas ..tyrlaukiuose.....

KAUNIETE

Taip, jau viskas nuspresta.Ruta saunole,isgarsino musu Lietuva.Bet skaitau ,kad tokiam titului ji dar per JAUNA.Yra daugiau MOTERU,kurios tykrai vertos tokio GARBINGO TITULO.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS