Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu | Diena.lt

NAUJA PRAMOGA: NUO KAUNO „ŽALGIRIO“ ARENOS IKI RAJONO MIESTELIŲ – LAIVU

Gaiviausia birželio žinia – kelionėms pasirengęs atnaujintas laivas „Žalgiris“! Jau birželio 18 d. sezoną pradedantis laivas penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais iškylautojus nuo naujos prieplaukos ties „Žalgirio“ arena plukdys iki pat rugsėjo. Laivu bus galima pasiekti Kulautuvą arba išlipti kituose rajono miesteliuose.

Įspūdingi vaizdai

Nuo arenos prieplaukos išplaukęs laivas „Žalgiris“ Raudondvarį pasieks po valandos, po dviejų – Kačerginę, o iki Kulautuvos kelionė truks 2,5 val. Kelionės metu bus galima grožėtis įstabiais Nemuno vaizdais bei šone liekančiais miestais.

Kaunas – upių miestas, todėl artėjančių pokyčių laukėme ir jais džiaugiamės.

Džiugu ir tai, kad modernizuotas laivas talpina ne tik 70 vasarotojų atnaujintame salone, bet ir turi 20 vietų dviračiams ar paspirtukams. Tad keliautojai galės džiaugtis ne tik nauju, išskirtiniu upių maršrutu Nemunu ir Nevėžiu, bet ir galimybe išlipus kurioje nors iš prieplaukų tęsti kelionę dviračiais. Atnaujinti ar naujai nutiesti jų takai patogiai jungia Kauno apylinkes su miestu, o ir jame gausu įdomių dviračių maršrutų.

„Kaunas – upių miestas, todėl artėjančių pokyčių laukėme ir jais džiaugiamės. Sutvarkyta Nemuno salos akvatorija ir įrengta prieplauka taps dar vienu traukos centru kauniečiams bei miesto svečiams. Visa tai yra dar vienas įrodymas, kad laivyba Nemune realiai atsigauna ir čia ne žodžiai, o apčiuopiami darbai. Taigi ir Kauno miesto idėja įrengti šliuzą ties hidroelektrine su kiekviena diena tampa vis aktualesnė“, – ambicijų neslepia Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Visvaldas Matijošaitis (kairėje) ir Vladimiras Vinokurovas (dešinėje)/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nauja prieplauka

Keleiviniu laivu „Žalgiris“ rūpinasi ir reisus vykdo VĮ „Vidaus vandens kelių direkcija“ (VVKD). Tam, kad laivas galėtų pajudėti nuo arenos, teko įrengti naująją prieplauką.

Siekiame plėsti Kauno miesto gyventojų ir miesto svečių galimybes kuo įvairiau ir aktyviau praleisti laisvalaikį, kartu akcentuoti, jog laivas – puiki transporto priemonė.

„Siekiame plėsti Kauno miesto gyventojų ir miesto svečių galimybes kuo įvairiau ir aktyviau praleisti laisvalaikį, kartu akcentuoti, jog laivas – puiki transporto priemonė. Keleivinis laivas „Žalgiris“ yra modernizuotas, pritaikytas didesniam keleivių patogumui: sumažintas variklio triukšmingumas, atnaujintas salonas, sėdimos vietos, įrengta uždanga nuo lietaus ir saulės. Šiemet prie Žalgirio arenos įrengta ir nauja prieplauka, prie kurios numatyta galimybė švartuotis laivams. Čia stos ir keleivinis laivas „Žalgiris“. Norime, kad miesto gyventojai ir svečiai turėtų galimybę atplaukti į pačią miesto širdį“, – sako VVKD generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas.

Jis nurodė, kad naujoji betoninė pantominė prieplauka pareikalavo inžinerinių sprendimų bei tam tikrų darbų Nemune, kad laivai galėtų saugiai švartuotis prie „Žalgirio“ arenos.

Kaune pristatytas pramoginis laivas „Žalgiris“

Justinos Lasauskaitės, Vidaus vandens kelių direkcijos nuotr.

„Kadangi vandens lygis nuolat keičiasi, reikėjo įrengti betoninę pantominę prieplauką, kurios konstrukcijos yra sudėtingesnės. Be to, ši Nemuno vieta yra akmenuota, todėl reikėjo išvalyti dugną, kad nusekus vandeniui galėtų praplaukti laivo grimzlė“, – kalbėjo V. Vinokurovas.

Prie naujosios prieplaukos kol kas bus galima nemokamai prisišvartuoti ir privatiems kateriams. Skaičiuojama, kad prie arenos vienu metu gali tilpti apie tris–keturis laivelius.

 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kelionės kaina

Kelionė „Žalgiriu“ į abi puses suaugusiesiems kainuoja 12 eurų, vaikams nuo 7 iki 16 metų ir neįgaliesiems – 6 eurus. Į vieną pusę, t. y. iki Kulautuvos ar bet kurios kitos prieplaukos ar atvirkščiai – perpus pigiau.

Vaikai iki 7 metų, jei neužima papildomos vietos, gali plaukti nemokamai. Vieta dviračiui ar paspirtukui – 6 eurai visoms amžiaus grupėms, išskyrus pačius mažiausius. Visa reiso trukmė – 7 val., t. y. nuo „Žalgirio“ arenos laivas pajuda 10 val. ryto, atgal grįžta 17 val. Kelionę planuoti ir bilietus įsigyti galite dviem savaitėms į priekį.

Vidaus vandens kelių direkcijos nuotr.

Kelionės vykdomos reguliariai nuo penktadienio iki sekmadienio, o laivo kapitonas primena, kad visos kelionės metu privaloma laikytis jo nurodymų ir nustatytos tvarkos.

GALERIJA

  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
  • Nauja pramoga: nuo Kauno „Žalgirio“ arenos iki rajono miestelių – laivu
Justinos Lasauskaitės, Vidaus vandenų kelių direkcijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

žalgirinis

Nevėžyje ties Kačiūniškės dvareliu seklu, sena gelda gali įstrigti

taigi taigi

Kas mokės Kauno rajonui už prieplaukas, a?

Laivelis-senelis

Senelis "Tolstojus" pavadintas "Žalgiriu", gali įstrigti ant Kačiūniškės seklumų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS