Komunikavimo centras jungs mokslą ir verslą | Diena.lt

KOMUNIKAVIMO CENTRAS JUNGS MOKSLĄ IR VERSLĄ

  • 5

Šiandien Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) atidarytas Komunikavimo ir technologijų perdavimo centras (KTPC) su šiuolaikinėmis laboratorijomis ir verslo inkubatoriumi.

2,3 mln. eurų kainavęs centras užbaigia prieš penkerius metus pradėto „Nemuno“ slėnio kūrimą. Šio projekto partneriai yra Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centras bei Kauno technologijos universitetas. „Nemuno“ slėnis orientuotas į žemės, miškų ir maisto ūkio sektoriaus plėtrą.

Jame iš viso įrengti 8 atviros prieigos mokslinių tyrimų centrai, kuriuose galima atlikti verslui ir mokslui aktualius bandymus. Į slėnio įrengimą iš viso investuota apie 40 mln. eurų.

Atidaryme dalyvavęs Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus pabrėžė, kad Lietuvos agroverslui reikia stengtis ne eksportuoti žaliavas, o vietoje kurti pridėtinę vertę.

Naujame centre įrengtos dvi technologinės laboratorijos, iš viso čia jų turėtų įsikurti 10. Taip pat čia turėtų pradėti veiklą 20 įmonių.

ASU rektorius Antanas Maziliauskas tvirtino, kad norinčių patekti į verslo inkubatorių įmonių prašymų laukiama iki lapkričio 23 d., tada bus sprendžiama, kas labiausiai atitinka inovatyvių agroverslo įmonių statusą.

Naujajame centre jau įsikūrė Vytenis Natanas, MB „Sumanios technologijos“ įkūrėjas, ASU studentų atstovybės prezidentas. Šios įmonės veiklos kryptys – IT projektai, pagalba besikuriančiam verslui.

„Žinau, kad Komunikavimo centras jau užmezgė ryšius su Ugnės Karvelis gimnazija ir surengė paskaitų ciklą, kuriame buvo mokoma verslumo. Tikiu, kad naujasis centras bus dar vienas svarbus žingsnis, jungiantis mokslą, studijas, verslą ir šiuolaikines komunikacijas“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

GALERIJA

  • Komunikavimo centras jungs mokslą ir verslą
  • Komunikavimo centras jungs mokslą ir verslą
  • Komunikavimo centras jungs mokslą ir verslą
  • Komunikavimo centras jungs mokslą ir verslą
  • Komunikavimo centras jungs mokslą ir verslą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Taškučiui[Jonui Staškevičiui]

Pilnatis ligonius veikia.

Taskutis

Tai pinigų plovimas ir tiek . Natūralu čia matyti Makūną

Kęstas Br.

Kas darosi su nauju Darbo kodeksu? Yra straipsnis, lyginantis socdemų stumiamą per Seimą naujajį Darbo kodeksą su tuo, kas yra konkuruojančiose dėl darbo jėgos su mumis šalyse ir su tuo, ką turime dabar. Išvada šiame straipsnyje: Naujasis socdemų darbo kodeksas žymiai pablogina darbuotojų sąlygas, lyginant su šalimis, į kurias mes emigruojame . Tai reiškia, kad mūsų stambusis kapitalas nori išspausti iš lietuvių dar truputį trumpalaikio pelno. Tam stambusis kapitalas naudoja parsidavusius niekingus šliužus socdemus su jų supuvusiu Darbo kodeksu, kad prispausti dirbančiuosius, priversti toliau arti už vienus iš žemiausių atlyginimų Europoje. Kadangi tai dar labiau paskatina emigraciją, tokia politika yra pražūtinga Tėvynės išlikimui. Stambųjį kapitalą tai nejaudina, jų pinigai greitai bus Vietname, kur dar yra daug tokių durnių, kokių daygybė buvo neseniai Lietuvoje. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS