Nuotekų valykloje įdiegta kvapus mažinanti priemonė | Diena.lt

NUOTEKŲ VALYKLOJE ĮDIEGTA KVAPUS MAŽINANTI PRIEMONĖ

  • 12

Prieš dvejus metus Kauno miesto nuotekų valykloje buvo atlikti kvapų taršos matavimai, kurių metu buvo nustatyti penki didžiausi kvapų taršos šaltiniai. Kiekvienam objektui bus pritaikyta atskira kvapų mažinimo technologinė sistema.

„Esama situacija verčia ieškoti būtų, kaip sumažinti nemalonių kvapų intensyvumą ir jų sklidimą link gyvenamųjų kvartalų. Pirmasis kvapų mažinimo etapas įrengiant anglies filtrą jau yra įgyvendintas, rudenį ketiname padaryti dar du svarbius darbus – pakeisti biofiltro įkrovą ir pradėti pirminio sėsdintuvo uždengimo darbus. Viliamės, kad visas kompleksas taikomų priemonių bus efektyvus“, – sakė „Kauno vandenų“ technikos direktorius Darius Gražys.

Kvapų mažinimo technologiniai procesai bei jų etapai buvo pristatyti ir aplink nuotekų valyklą gyvenantiems Marvelės gyventojams.

Mums labai svarbu žinoti tikslų laiką, vėjo kryptį, temperatūrą, kitus parametrus.

„Suprantame, kad kartais iš nuotekų valyklos sklindantys nemalonūs kvapai vargina aplink gyvenančius žmones, suprantame jų nepasitenkinimą. Pirmiausia su diegiamomis naujovėmis norėjome supažindinti Marvelės bendruomenės narius, todėl suorganizavome susitikimą. Jo metu pristatėme naujai įrengtą anglies filtrą bei tolimesnius kvapų mažinimo etapus. Prašėme gyventojų bendradarbiauti su mumis: pranešti apie tam tikru metu jaučiamus intensyviausius kvapus. Mums labai svarbu žinoti tikslų laiką, vėjo kryptį, temperatūrą, kitus parametrus“, – sakė nuotekų valyklos viršininkas Vytautas Vitkus.

Pirmuoju etapu „Kauno vandenys“ į kompleksines kvapų mažinimo priemones planuoja investuoti 200 tūkst. eurų, vėliau suma gali išaugti iki 470 tūkst. eurų.

Per metus Kauno miesto nuotekų valykloje išvaloma 26 mln. kub. m. buitinių nuotekų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

shudu fabrika turejo statyt nemuno saloje.

manau

Buves meras visai deklaravo kad statoma valymo technologija yra bekvape ir viskas bus gerai. O dabar ??? kur jis dabar ?

tik

1 idiegite parazitu naikinimo priemone ir neslepkite smarves kvapais nes siame kokteilyje patys uzdusit p
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS