Pamatę tokius vairavimo ypatumus rėžė: abu geri – vienas nežino, kur važiuos, kitas – lenda | Diena.lt

PAMATĘ TOKIUS VAIRAVIMO YPATUMUS RĖŽĖ: ABU GERI – VIENAS NEŽINO, KUR VAŽIUOS, KITAS – LENDA

  • 7

Internautai ošia stebėdami vairuotojus Kaune, pažeidusius Kelių eismo taisykles (KET).

Du tikrą audrą sukėlę vaizdo registratorais užfiksuoti įrašai antradienį buvo patalpinti feisbuko grupėje „Reidas TV“.

Viename iš jų matyti įtartinai sankryžos važiuojamojoje kelio dalyje manevruojantis „Opel“ automobilis. Jo vairuotojas vis bandė persirikiuoti, kaip matyti, menku atstumu nutolęs nuo iš paskos važiuojančio kito automobilio. Kol galiausiai nusuko į kairę pusę, kone paskutinę minutę parodęs posūkio signalą

Po įrašu, kurį iliustravo prierašas: „Taip vairuojant, anksčiau ar vėliau susilauki smūgio į galą“, užvirė nevieninga diskusija. „Aš palaikau „Opel“ – žmogus, matyt, senas, ne vietinis, be navigacijos. O čia – avis iš galo su registratoriumi“, – svarstė Algimantas. „Abu geri – vienas nežino, kur važiuos, o kitas sėdi, lenda ir neleidžia persirikiuoti“, – rėžė Marius. 

Durna sankryža ir tiek. Prieš daugiau nei mėnesį teko pravažiuoti. Nors ir ne vairuotojas buvau, bet atsiminiau šią vietą. Pasižiūrėkite į vaizdo įrašą ne vietinio, o miesto svečio akimis. Vienintelis ženklas, nusakantis, kad čia bus juostų išplatėjimas įsmeigtas kažkur ant kalno ir sunkiai matomas. Toliau veikia natūralus instinktas laikytis dešinės. Be to, dar ženklinimas nusitrynęs ant asfalto, o ženklas, kad nusukimas į kairę iš atskiros juostos, sankryžoje, o ne prieš ją. Ne vietiniam susigaudyti – be šansų“, – įsitikinęs Audrius.

Kitame socialiniame tinkle pasirodžiusiame įraše – pavojingi vairuotojo manevrai prie šviesoforo ir prierašas, kaikliai atspindintis situaciją: „Atidumo, atidumo, atidumo...“.

Čia matyti, kad automobilis „Lexus“ pažeidė KET važiuodamas tiesiai, nepaisant to, kad šviesofore degė raudonas šviesoforo signalas ir vairuotojai turėjo vieną galimybę – sukti į dešinę.

Tokį vaizdą feisbuke išvydę internautai nepagailėjo kritikos pažeidėjui. „Sunku iškart žiūrėti ir į šviesoforą, ir į telefoną“, – pašiepė Rolandas. „Tiesiu taikymu...“ – kritikos neslėpė ir Daiva. „Gaila, kad niekas neatsitrenkė“, – sarkazmo neslėpė Virgis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Keleivė

Gal pažiūrėkit, kaip laikomasi KET -ių Neries krantinės ir Demokratų sankryžoje, kurioje yra posūkis ( iš Demokratų g) į pirmą eilę sukantiems į dešinę ir gudručiai labai sėkmingai tuo naudojasi užstodami autobusui kelią į stotelę ir sudarydami dar vieną eilę įvažiavimu į antrą eilę, aplenkdami kamštį ir mes labai skubam , o jus stovėkit

Ašai

Rodykit posukius is anksto o ne manevro metu,nebukit urodais

Atsargus dviratistas

Vairuotojai, gražiai jūsų prašau: turėkit proto, posūkį rodykite iš anksto, likus bent 30 metrų iki jo, nelaukite paskutinio momento.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS