Pareigūnai pabrėžia svarbiausius akcentus motociklų vairuotojams | Diena.lt

PAREIGŪNAI PABRĖŽIA SVARBIAUSIUS AKCENTUS MOTOCIKLŲ VAIRUOTOJAMS

  • 11

Prieš motociklų sezono atidarymą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai siekia atkreipti motociklų vairuotojų dėmesį ir pateikia naudingus patarimus, kurie padės išvengti skaudžių nelaimių kelyje.

Balandžio 13 d. skelbiamas oficialus motociklų sezono atidarymas. Daugelis šio laikotarpio laukia nekantriai, tačiau pareigūnai pirmiausia pataria pasikartoti Kelių eismo taisykles (KET), pasitikrinti praktinius vairavimo įgūdžius uždaroje aikštelėje ir apžiūrėti motociklo techninę būklę, ar jis atitinka privalomus techninius reikalavimus.

„Tai tik pirminiai veiksmai, kuriuos turėtų atlikti kiekvienas naujam sezonui besiruošiantis atsakingas  motociklininkas“,– pokalbio pradžioje teigė Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Vigintas Lukošius.

Pareigūnai primena, kad sėsdami prie motociklo vairo ne tik privalote turėti teisę vairuoti atitinkamos kategorijos motorinę transporto priemonę, tačiau ir laikytis visų KET, tarp jų ir nustatyto leistino greičio.

Praėjusiais metais užfiksuoti du motociklininkai, kurie Kauno mieste viršijo greitį daugiau kaip 50 km/val. Tokiems pažeidėjams gresia baudos nuo 450 iki 550 eurų, taip pat skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas atskleidžia pagrindines eismo įvykių, kuriuose dalyvauja motociklų vairuotojai, priežastis: saugaus greičio nepasirinkimas, nuvažiavimai nuo kelio, susidūrimai su kita transporto priemone sukant bei apsisukant.

„Taip pat nelaimes kelyje lemia saugaus atstumo nesilaikymas, staigus stabdymas, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrimas su transporto priemone, išvažiuojančia iš šalutinio kelio“, – duomenimis ir įžvalgomis dalinosi V. Lukošius.

Motociklų vairuotojai gali būti sunkiau pastebimi kelyje kitų eismo dalyvių, todėl svarbu rodyti įspėjamuosius signalus, gerai apsižvalgyti ir įvertinti eismo situacijas prieš išvažiuojant iš šalutinio kelio ir keičiant važiavimo kryptį.

„Nepamirškite laikytis saugaus atstumo iki transporto priemonių, važiuojančių priekyje, taip pat ir iš šono. Paisykite šviesoforo signalo, atsakingai manevruokite ir apdairiai lenkite kitas transporto priemones“, – pridūrė Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

Pareigūnai pataria atsižvelgti ir į oro sąlygas, pasirinkti tinkamą aprangą ir, žinoma, dėvėti šalmą bei būti drausmingiems kelyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vytiokas

Pernai buvo sulaikyti du už greičio viršijimą.Ką jūs bl veikiate,jei tik du sulaikėte?Juos beveik visus ,reikia sulaikyti.Būtu gerai,kad keletas įvažiuotu į policajų mašinas,gal tada susimąstytumėte.

akcentai

akcentais, bet motociklininkai ir toliau sėkmingai skraido 150+ km/h vakarais ir naktimis. Policija dirba, matyt, 8-17 val.

Zenka

Ar kas nors ruošiama kovoti su motopirdų skleidžiamu garsu su išardytais duslintuvais? Jeigu nesilaikoma greičio reguliavimų- reikia uždrausti tas britvas, tegul laksto Kačerginės žiede nusivežę priekaboje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS