Kaune pradingęs studentas įstojo į Prancūzijos legioną | Diena.lt

KAUNE PRADINGĘS STUDENTAS ĮSTOJO Į PRANCŪZIJOS LEGIONĄ

Maždaug prieš pusantro mėnesio Kaune be žinios dingęs 20-metis studentas Evaldas Jagminas nusprendė įstoti į Prancūzijos legioną. Tai portalui kaunodiena.lt patvirtino vaikino mama Vita Jagminienė.

Maždaug prieš pusantro mėnesio Kaune be žinios dingęs 20-metis studentas Evaldas Jagminas nusprendė įstoti į Prancūzijos legioną. Tai portalui kaunodiena.lt patvirtino vaikino mama Vita Jagmienienė.

„Mano sūnus yra karantine, kuris truks keturis mėnesius, nes jis įstojo į Prancūzijos svetimšalių legioną“, – trečiadienį sakė moteris.

Apie savo apsisprendimą stoti į legioną Evaldas artimuosius informavo laiške, kuris namiškius pasiekė lapkričio pabaigoje.

„Dabar keturis mėnesius būsiu nežinioje, turėsiu laukti“, – jaudindamasi kalbėjo V. Jagminienė, nes šiuo laikotarpiu jis negalės bendrauti su Lietuvoje likusiais artimaisiais, dalyvaus mokymuose.

E. Jagminas parašė laišką, nes jam reikėjo asmeninių dokumentų, kad galėtų pasirašyti sutartį su legionu. V. Jagminienė iki šiol neatsigauna nuo šios žinios.

„Mūsų šeimoje nėra nė vieno žmogaus, kuris būtų tarnavęs kariuomenėje. Jis nepaaiškino savo sprendimo. Tiek mane, tiek jo draugus jo pasirinkimas šokiravo“, – teigė Kaune studijavusio vaikino mama. 

Evaldo draugė Indrė portalui kaunodiena.lt sakė, kad žinią apie legioną sužinojo iš vaikino mamos. „Man svarbiausia, kad jis gyvas ir sveikas“, – savo draugo neskubėjo teisti mergina.

Pasibaigus bandomajai terminui Evaldas turės nuspręsti, ar nori savo ateitį susieti su kario profesija. Jeigu jis tam pasiryš, privalės pasirašyti kontraktą su legionu penkeriems metams. Ne paslaptis, kad jeigu tampi legiono nariu – kelio atgal nėra ir privalai ištarnauti visus penkerius metus. Pabėgęs iš legiono karys tampa dezertyru ir jo ieškoma visame pasaulyje.

Prancūzijos legiono kariai siunčiami malšinti įvairiausių karinių konfliktų į karščiausius pasaulio taškus: Centrinę Afrikos valstybę, Siriją, Afganistaną.

Nors tėvai jau žino, kur yra dingęs jų sūnus, tačiau Kauno policija vis dar tęsia jo paieškas.

„Ikiteisminis tyrimas dėl dingusio E. Jagmino kol kas nėra nutrauktas. Kauno apylinkės prokuratūra tęsia jo paieškas. Vaikino motina pareigūnams pristatė laišką, kuriame sūnus prašė atsiųsti jo gimimo liudijimą“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė. 

Policijos žiniomis, E. Jagminas paskutinį kartą matytas Kaune spalio 26-ąją. Vaizdo kamerų užfiksuota, kaip jis perka autobuso bilietą, o vėliau įsėda į autobusą, važiuojantį į Berlyną. 

Išvykdamas jis iš bankomato pasiėmė 1500 litų, taip pat savo kompiuterį ir telefoną. Dingusiojo artimieji kone kasdien skambino Evaldui mobiliuoju telefonu, tačiau su juo susisiekti nepavyko.

Studentas pradingo netrukus po to, kai neteko valstybės finansuojamos vietos Veterinarijos akademijoje. Ar sutapimas, kad jį paviliojo legionas, kuriame, sakoma, per mėnesį galima uždirbti nuo vieno iki kelių tūkstančių eurų?

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

zinau

oii,tai gi jis neistojo i joki legiona,ir gryzo pas mamyte uodega pabrukes...zadejo dabar i Anglija maut...dirbt...

muinde

maladec ciuvas ka cia trintis pas egoistus lietuvius .geriau i legiona .butu sveikat a as ir bandyciau .pas musvaiku darzl armija .ten gali kaulus lauzyt parvaziaves visiem komunistam.

muinde

maladec ciuvas ka cia trintis pas egoistus lietuvius .geriau i legiona .butu sveikat a as ir bandyciau .pas musvaiku darzl armija .ten gali kaulus lauzyt parvaziaves visiem komunistam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS