Pusiaukelės namų gyventojas: liūdna, kad bendruomenė mūsų nepriima | Diena.lt

PUSIAUKELĖS NAMŲ GYVENTOJAS: LIŪDNA, KAD BENDRUOMENĖ MŪSŲ NEPRIIMA

  • 64

Pusiaukelės namuose – pirmieji gyventojai. Domeikavoje kilo nauji protestai, o Kalėjimų tarnyba gavo įspėjimą iš prokuratūros. Plačiau – LNK reportaže.

Pusiaukelės namuose apgyvendinti pirmieji aštuoni žmonės. Nenorėjęs rodyti veido vienas iš apsigyvenusių šiuose namuose nuteistas už sukčiavimą.

„Pusantrų metų mokausi, dirbu, savanoriauju. Visa tai vyksta laisvėje. Iki šiol niekada nesame susidūrę su jokiomis problemomis. Šiek tiek liūdna, kad būtent ši bendruomenė mūsų nepriima“, – sakė nuteistasis.

Pasak vyro, be reikalo baiminamasi, kad pusiaukelės namų gyventojai kels grėsmę.

„Dauguma iš mūsų esame tėvai, turime vaikus, kuriuos mylime. Mes ilgus metus ėjome link to, ką turime dabar, todėl daryti kažkokius nusikaltimus – mažų mažiausiai nelogiška“, – sakė vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Namai įrengti tarsi butai, kuriuose gyvena po kelis nuteistuosius.

„Turime labai griežtas atrankas. Jie turi atitikti tam tikrus bausmių vykdymo kodekso reikalavimus. Patys nuteistieji atvežti iš įvairių įkalinimo įstaigų, iš įvairių kalėjimų“, – teigė Kauno kalėjimo resocializacijos skyriaus viršininkas Almantas Atkočaitis.

Per pusmetį apsigyvens dešimt nuteistųjų. Visi jie dėvės apykojes. Juos prižiūrės trys socialiniai darbuotojai. Teistų už seksualinius nusikaltimus ar nuskriaudusių vaikus čia nebus.

Visgi vietiniai gyventojai liko šokiruoti sužinoję, kad nuteistieji – jau jų kaimynystėje.

„Nesuprantame, kodėl žmonių nuomonė visai nėra svarbi. Nežinome, ką daryti. Juk šalia – darželiai, mokykla. Norime saugiai gyventi“, – sakė moteris.

„Kaip mums ateityje reikės gyventi?“ – piktinosi vyras.

„Matome tą valdžios buldozerį. Viešai skelbiama, kad bendruomenė ir įstatymai – nesvarbūs. Šiai dienai pažeisti tiek statybos, tiek žemės įstatymai“, – sakė vyras.

Seniūnaitė sako, kad nors buvo kalbų apie nuteistųjų keldinimą, tačiau nesitikėjo, kad taip greitai.

„Labai nustebino. Tai rodo, kad pati valstybė nesilaiko įstatymų“, – teigė Kumpių-Šakių kaimų seniūnaitė Rima Stabrauskienė.

Tą pačią dieną, kai į pusiaukelės namus atvežti nuteistieji, prokuratūra įspėjo Kalėjimų tarnybą, kad jeigu namai pradės veiklą, bus pažeistas įstatymas. Šiuo metu esanti komercinė žemės paskirtis turi būti pakeista į visuomeninę, kad pusiaukelės namai galėtų veikti.

Matome tą valdžios buldozerį.

„Dėl galimų pasekmių ateityje Kauno apygardos prokuratūros viešo intereso gynimo skyriaus prokurorai priėmė nutarimą įspėti Lietuvos kalėjimų tarnybą nedaryti teisėtų teisės aktų pažeidimų, nepakeitus žemės sklypo naudojimo būdo“, – teigė prokuratūros atstovė Milda Butkutė.

Kalėjimo atstovai sako, kad nutarimą vertins. Neatmetama, kad jis bus skundžiamas.

„Mes veiklą pradėjome laikantis visų teisės aktų“, – sakė A. Atkočaitis.

Tuo metu įspėjimą pateikusi prokuratūra tyrimą tęsia.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

ALGIRDAS.

LIETUVOS RESPUBLIKOS K O N S T I T U C I J O J E parašyta '' .... LIETUVA YRA DEMOKRATINĖ ŠALIS..'', BET KUR TA DEMOKRATIJA KAI Į TŪKSTANTINIUS GYVENNTOJŲ PARAŠŲ SĄRAŠUS N U S I S P J A U T A , LIETUVOS RESPUBLIKOS P R E Z I D E N T E , KAS VYKSTA MŪSŲ ŠALYJE , O GAL JŪS VISAI NEKONTROLIUOJATE PADĖTIES .

Skaitau komentarus ir..

Stebiuosi kaip greitai bakalaurai visiems žmonėms įkalė į galvas savo specialiai sugalvotą įkalinimo vietos vardą "Pusiaukelės namai". Tarsi ten būtų numatoma laikyti ne kalinius, bet zuikučius iš animacinių filmukų. Bet tokio pavadinimo LR teisės aktuose ir reglamentuose nebuvo ir nėra iki šiol, . Nauju vardu norima tik nuraminti ir apgauti visuomenę bei pridengti dabar naudojamą baisokai skambantį - "Specialaus rėžimo atvirojo tipo kolonija skirta laisvės atėmimo bausmei vykdyti.".Taip tikrai gražiau skamba, bet niekas nepasitekeitė. esmė išlieka ta pati.ir gyventojai liks tie patys

ALGIRDAS.

TEN TILPTŲ VISA DAKTARŲ GAUJA .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS