Susipažinkite: Šančių kunigas su auskaru | Diena.lt

SUSIPAŽINKITE: ŠANČIŲ KUNIGAS SU AUSKARU

Kunigas, segintis auskarą? Itin retas reiškinys. Todėl Žemuosiuose Šančiuose įsikūrusios Kauno jungtinės metodistų bažnyčios kunigas Remigijus Matulaitis jau ne vieną ir ne dešimt kartų sulaukė klausimo, kodėl jis ausyje segi auskarą.

"Šventajame Rašte yra istorija apie vergams įvertus auskarus. O aš esu vergas Dievui", – šmaikštavo juokauti mėgstantis metodistų kunigas R.Matulaitis. – Manęs dažnai klausia: kunige, kodėl?  Tai – puikus pretekstas pradėti pokalbį ir bendrauti. Vyskupas tam neprieštarauja."

Papuošalas kairėje R.Matulaičio ausyje nėra prabangus. Jį metodistų kunigas segi nuo šešiolikos metų. Dabar Remigijui 34-eri, o bažnyčioje metodistų kunigas pamokslauja jau nuo septyniolikos.

Metodistai – krikščioniška protestantų denominacija, susikūrusi XVIII a. Jungtinėje Karalystėje. Metodistų bažnyčios įkūrėjas – žymus anglų pastorius Johnas Wesley.

Lietuvoje pirmoji metodistų bendruomenė įsikūrė 1900 m. Žemuosiuose Šančiuose, Kaune, o bažnyčia pastatyta 1911 m. kaip Kauno metodistų bendruomenės maldos namai.

GALERIJA

  • Susipažinkite: Šančių kunigas su auskaru
  • Susipažinkite: Šančių kunigas su auskaru
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Nu

Kada pagaliau rotacija ivyks sioje baznycioja ar jis privatizavo ja, kad dings sitas nemalonus tipas

Saulius

Pažįstu tikras kunigas,nuostabus žmogus!

Anonimas

Tiesiog, kitiems patinka iš nugaros matyti blizgučius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS