Kauno rajono savivaldybė tęs paramą ir teiks pagalbą ukrainiečiams | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ TĘS PARAMĄ IR TEIKS PAGALBĄ UKRAINIEČIAMS

  • 5

„Dirbdami kartu, Ukrainos labui galime nuveikti žymiai daugiau“, – teigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, susitikęs su Ukrainos paramos fondo „BON Support Ukraine“ ambasadore Lietuvoje Daiva Baroniene. Fondo ambasadorė į Kauno rajono savivaldybę atvyko aptarti bendradarbiavimo galimybių.

Paramos fondas yra ne pelno organizacija, kuri veikia nuo 2015 m. ir teikia pagalbą vaikams ir senjorams Ukrainos fronto teritorijoje, siekia pagerinti ukrainiečių, nukentėjusių nuo karo, gyvenimo kokybę. Organizacija aktyviai veikia įvairiose srityse: pristato humanitarinę pagalbą į deokupuotus miestus ir kaimus, taip pat reikalingus daiktus, aprūpina sveikatos priežiūros įstaigas vaistais, padeda beglobiams gyvūnams.

Kauno rajono savivaldybė turi ilgamečių partnerių Ukrainoje – su Užkarpatės apskritimi bendradarbiauja jau beveik dešimt metų. Draugaujama įvairiose srityse, o prasidėjus karui savivaldybės pagalba buvo skirta to regiono žmonėms. Nuo karo pradžios partneriams siųsti vaistai, medicinos įranga, maisto produktai, dovanoti visureigiai, greitosios pagalbos automobilis, priimti globoti žirgai, kariškių vaikams surengtos stovyklos su reikalingomis reabilitacijos paslaugomis.

Meras patikino, kad savivaldybė ir toliau bendradarbiaus su Užkarpatės sritimi ir tęs paramą šiam regionui.

Paramos fondo ambasadorė Lietuvoje apsidžiaugė išgirdusi, kaip nuosekliai ir kryptingai Kauno rajonas padeda savo partneriams Ukrainoje. „Norėtume padėti savo žmogiškaisiais resursais, patirtimi, žiniomis. Fondas neturi konkrečių regionų, kuriems skiria paramą, ji gali būti skirta ten, kur jūs norėtumėte“, – sakė D. Baronienė.

Savivaldybės vadovas sutarė su fondo ambasadore aptarti galimybes, kaip ateityje būtų galima dirbti kartu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kada \\\\\.../////

tie (be)pročiai ateis į protą,nes tai Ukrai iš vis ar reikia kišti "aukas",nes tos aukos,ypač pinigai,nugula į vagių kišenes.___Žydas zelionkė ir jo xolūjai jau seniai milijardieriai (eurais),A U K O K I T žydas atsidėkos.

na

kas čia su tom paramom...visi dabar praregėjo, kad ar čia atvažiavę ar ten gyvena jie žymiai geriau turtingiau nei mes...neteko matyti, kad lietuvis pirktų brangiausius gėrimus,,ar kelis Nike treningus..visi taupo..o jie sau labai daug ką leidžia. Mane tai labiausia stebina, tai kad visi nekalba ukrainietiškai, o sako kad ukrainiečiai...kaip čia? Jei aš lietuvis, tai bet kur nuvažiavęs kalbėsiu tarpusavyje lietuviškai...

Anonimas

Kas tiems suskiams leido švaistyti musų pinigus kažkokiems ukrainiečiams ? Tegul tie balvonai kariauja sau iki paskutinio , o prie ko čia mes ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS