Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas | Diena.lt

ŽALIAKALNIO POLIKLINIKA PLEČIASI – ATIDARYTAS DAR VIENAS FILIALAS

  • 5

Pelnęs žmonių pasitikėjimą, sveikatos centras Žaliakalnio poliklinika plečiasi, tad gauti medicinos paslaugas čia bus galima dar greičiau ir patogiau.

Daugiau erdvių ir paslaugų

Kiekvieno mūsų pareiga – rūpintis savo sveikata, o jai sušlubavus – būti gydomam profesionalų. Siekis užtikrinti prigimtinę žmogaus teisę jaustis kuo geriau – Žaliakalnio poliklinikos prioritetas jau ne vienus metus. Norėdami kaip įmanoma greičiau aptikti problemas ir jas spręsti, sveikatos centro įkūrėjai sutelkė gausias profesionalų pajėgas, kurios laikui bėgant ėmė neišsitekti esamose erdvėse. Ankšta jose pasidarė ir augančiam pacientų skaičiui. Todėl nuo šiol, prireikus medicinos pagalbos, Kauno ir kitų miestų gyventojai laukiami naujajame Žaliakalnio poliklinikos padalinyje Savanorių pr. 109, Kaune. Šviesiose ir erdviose patalpose su vitrininiais langais vos prieš kelias savaites įsikūrė gydytojai specialistai: neurologai, kardiologai, akušeriai-ginekologai, endokrinologai, chirurgai, proktologai, dermatovenerologai, vaikų kardiologai, echoskopuotojai.

„Sveikatos centre teikiamos antrinio lygio sveikatos priežiūros paslaugos, todėl čia atliekami įvairūs diagnostiniai tyrimai, bet kokia ultragarso diagnostika“, – Žaliakalnio poliklinikos vadovas Aras Tarabilda džiaugėsi ne tik tyrimus atliekančiais patyrusiais gydytojais, bet ir profesionalia įranga.

Po vienu stogu įsikūrė ir Psichikos sveikatos centras, kuriame teikiamos mokamos paslaugos žmonėms, turintiems emocinių sunkumų, kovojantiems su priklausomybėmis.

Prisiregistravę pacientai paslaugas gauna nemokamai, jos yra kompensuojamos iš PSDF biudžeto.

Žaliakalnio poliklinikos nuotr.

Dalysis darbais

Kaune, Savanorių pr. 125, esančiose Žaliakalnio poliklinikos erdvėse, nuo kurių 2019-aisiais ir prasidėjo sveikatos centro istorija, liko gydytojai odontologai, pirminė psichologinė pagalba ir šeimos medicina su bendrosios praktikos gydytojais. Savanorių pr. 125 toliau bus atliekami profilaktiniai sveikatos patikrinimai, laboratoriniai tyrimai, bus skiepijama.

„Bendradarbiaujame su laboratorijomis. Maždaug kas dvi valandas kurjeriai paima mėginius, todėl dažnu atveju kraujo ar šlapimo tyrimų atsakymai atkeliauja dar tą pačią dieną“, – anot Žaliakalnio poliklinikos vadovo A. Tarabildos, tokį operatyvumą ypač vertina šių dienų spartuoliai, laiką skaičiuojantys žmonės.

Žaliakalnio poliklinika yra sudariusi sutartį su Kauno teritorine ligonių kasa. Pagal šią sutartį klinikoje teikiamos pirminės ambulatorinės sveikatos priežiūros paslaugos, kurios pacientams nekainuoja. Nuolatinei sveikatos priežiūrai Kaune prisiregistravę pacientai gali naudotis gydytojo iškvietimo į namus paslauga, taip pat vis labiau populiarėjančia ambulatorine slaugos namuose paslauga.

„Į žmogaus namus vyksta visa komanda – bendrosios praktikos slaugytojas, kineziterapeutas, slaugytojo padėjėjas. Visi jie ne tik teikia profesionalias paslaugas, bet ir suteikia informaciją apie socialinę pagalbą, apmoko pacientą ir jį slaugantį asmenį tinkamai naudotis slaugos priemonėmis, slaugos ir kineziterapijos pagrindų“, – platų medicinos centro paslaugų spektrą vardijo A. Tarabilda.

Patirtis ir jaunystė

Šiuo metu Žaliakalnio poliklinikoje lankosi apie 8 tūkst. prisirašiusių pacientų. Dauguma jų – kauniečiai, tačiau yra ir iš kitų Lietuvos miestų.

„Kai yra automobilis, ne taip ir svarbu, ar iki gydymo įstaigos reikia važiuoti 1 km, ar daugiau. Žmonės renkasi tą vietą, kur yra gerų specialistų“, – Žaliakalnio poliklinikos vadovas A. Tarabilda negailėjo gerų žodžių savo komandai, dėl kurios nei kelios dešimtys, nei keli šimtai kilometrų neatrodo didelis atstumas.

Savo pavyzdžiu tai paliudijo ponia Eugenija. Nors įprastai lankosi kitoje gydymo įstaigoje, retkarčiais ji varsto Žaliakalnio poliklinikos duris. Naujajame sveikatos centro filiale moteris lankėsi pirmą, tačiau ne paskutinį kartą.

„Jau daug metų pasitikiu neurologu Jonu Marengolcu. Kur jis – ten ir aš einu. Vadinasi, mane čia sutiksite dažniau“, – žvelgdama į televizoriaus ekrane laukiamajame besikeičiančius medikų veidus, kaunietė atpažino ir daugiau savo srities specialistų – ilgametę patirtį turintį biomedicinos mokslų daktarą akušerį-ginekologą Vytautą Abraitį, vaikų ligų gydytoją ir kardiologą Darių Burnecką, kardiologę Jeleną Umbrasienę, endokrinologę Gintautę Šapokaitę. Neseniai kolektyvą papildė ir keli gydytojai iš Ukrainos. Pacientai jau spėjo pamilti vaikų ligų gydytoją Iryną Andrutską, ne vienus metus Izraelio klinikoje „Oxford Medical“ dirbusį gydytoją proktologą Bohdaną Kindratyshyn, o pas dermatovenerologę Hanną Kindratyshyną, anot įstaigos vadovo, net driekiasi eilės. Šalia žinomų gydytojų, turinčių ilgametės patirties, – daug jaunatviškų, smalsių, entuziastingų ir novatoriškų kolegų. Toks kartų santykis – sėkmės garantas.

Žaliakalnio poliklinikos nuotr.

„Apie 70 proc. mūsų kolektyvo yra maždaug 30 metų. Šie darbuotojai žino naujausius gydymo metodus, vaistus, dalyvauja konferencijose“, – A. Tarabilda neabejojo, kad išsilavinę, kompetentingi specialistai padeda pasiekti geriausių rezultatų, o pacientams – greičiau sveikti.

GALERIJA

  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
  • Žaliakalnio poliklinika plečiasi – atidarytas dar vienas filialas
Žaliakalnio poliklinikos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Wgel

Puiki istaiga.rekomenguoju

viskas aišku

pacientų trūkumas.

hmm

kai tik tiek mažai prisirašiusių pacientų, reikia reklamos ir stulbinančiai svarbios informacijos apie darbuotojų amžių :DDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS