Įtariamajam mergaitės pagrobimu – nauji policijos, prokurorų ir teisėjų antausiai | Diena.lt

ĮTARIAMAJAM MERGAITĖS PAGROBIMU – NAUJI POLICIJOS, PROKURORŲ IR TEISĖJŲ ANTAUSIAI

  • 56

Mergaitės pagrobimu bei kitais nusikaltimais prieš ją įtariamas Gediminas Filipavičius, kuriam šiandien pavyko išvengti gyvos akistatos su daug klausimų jam turinčia žiniasklaida, susirgus vieną iš jo skundų Kauno apylinkės teismui nagrinėjančiai teisėjai, vis dėl to sulaukė antausių dėl anksčiau žurnalistų sukelto šurmulio, išvydus jį per šio teismo vaizdo konferenciją su Kauno kalėjimu šokiruojančios išvaizdos. Policijos departamento Imuniteto valdyba baigė aplinkybių patikslinimą dėl po jo akim tada konstatuotos iškalbingos kraujosrūvos, o Kauno apygardos prokuratūra šiandien šį nutarimą patvirtino. Maža to, prastos žinios G. Filipavičius šiandien sulaukė ir iš Kauno apygardos teismo, kuriame bandė ieškoti užtarimo.

Kaip jau rašyta, minėtas šokiruojantis sumušto G. Filipavičiaus atvaizdas teismo posėdžių salės ekrane pasirodė už šešių dienų po jo sulaikymo viename iš Technikos gatvės garažų vėlų sausio 9-osios vakarą, aptikus ten ir prieš daugiau kaip dvi paras dingusią mažametę.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, G. Filipavičiaus sužalojimo aplinkybių, t.y. ar prieš jį taip pat nebuvo padarytas nusikaltimas, patikslinimą Policijos departamento Imuniteto valdybos Kauno apygardos skyrius pradėjo už dviejų dienų po tada žiniasklaidos sukelto šurmulio, gavęs raštą iš Kauno apygardos prokuratūros, kurios Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl mergaitės pagrobimo. Minėtame rašte prašyta patikslinti, ar sulaikant G. Filipavičių nebuvo piktnaudžiauta tarnybine padėtimi.

Gediminas Filipavičius (E. Ovčarenko/BNS nuotr.)

Pasak Kauno policijos, kurios pareigūnai kartu su kolegomis iš Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ sulaikė tada minėtame garaže G. Filipavičių, atstovės, iki tol jie jokių pretenzijų iš paties įtariamojo mergaitės pagrobimu nebuvo gavę.

Kalėjimų departamentas, žiniasklaidai sukėlus šurmulį dėl Kauno kalėjime laikomo G. Filipavičiaus išvaizdos, teigė, kad jis ten jau buvo pristatytas su kraujosrūva.

Garažai Technikos g., kur buvo laikoma pagrobta mergaitė

Justinos Lasauskaitės, T. Biliūno/BNS nuotr.

Policijos departamento Imuniteto valdyba, atlikusi G. Filipavičiaus sužalojimo aplinkybių patikslinimą, praėjusios savaitės pabaigoje – dar neišnaudojus viso tokiems tyrimams skirto dešimties dienų limito, priėmė nutarimą nepradėti dėl šio įvykio ikiteisminio tyrimo, nes G. Filipavičiaus sulaikyme dalyvavę pareigūnai nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi. Šiandien šį nutarimą patvirtino ir šio tyrimo iniciatorė Kauno apygardos prokuratūra.

Gedimino Filipavičiaus teismas

Regimanto Zakšensko nuotr.

Šiandien Kauno apylinkės teisme turėjo įvykti ir vieno iš trijų jį pasiekusių 42-ejų G. Filipavičiaus skundų dėl policijos pernai vasarą, konfliktuojant su Karmėlavos gyventojais, nepatenkintais, kad jis kerta mišką, jam skirtų nuobaudų. Į šį posėdį G. Filipavičių jau planuota atvežti. Tačiau prieš pat posėdžio pradžią jis buvo atšauktas dėl, anot Kauno apylinkės teismo atstovės, teisėto teisėjos nebuvimo darbe.

O šiandien po pietų ir Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija, priešpiet išnagrinėjusi G. Filipavičiaus advokato skundą dėl Kauno apylinkės teismo jam skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo trims mėnesiams, šį skundą atmetė.

GALERIJA

  • Įtariamajam mergaitės pagrobimu – nauji policijos, prokurorų ir teisėjų antausiai
  • Įtariamajam mergaitės pagrobimu – nauji policijos, prokurorų ir teisėjų antausiai
BNS nuotr./Redakcijos montažas
Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Gintas

Is viso,ar aisku kam nors,kodel jis ta mergaite grobe, koks tikslas.Gal cia dar isaiskes.

Mama

Kiek tie žurnalistai rašys tapati pro tapati,jokio konkretumo atsibodo, kokia valstybė viskas vienodai dėl mūsų vaikų ,o nori kad patriotai augtų už tėvynę už ką ,uz kiausiu pakorei ir viskas bet juk seime pedofilų gauja tai ir mes bejegei .....

Petrucio

Jau atsibodo tos visos sapaliones, kas ,kaip ,kada greiciau darykit charakiri ir bus viskas baigta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS