Kauno gatvės vėl buvo pavojingiausios šalyje: skubėjo suaugusieji, o kentėjo vaikai | Diena.lt

KAUNO GATVĖS VĖL BUVO PAVOJINGIAUSIOS ŠALYJE: SKUBĖJO SUAUGUSIEJI, O KENTĖJO VAIKAI

  • 1

Ketvirtadienį Kauno gatvėse toliau buvo žalojami mažamečiai. Jau antrą parą iš eilės tokie pranešimai Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėse buvo tik iš Kauno. Per tas dvi dienas nukentėjo keturi vaikai. Du iš jų – kūdikiai.

Jeigu trečiadienio vakare, kaip jau rašyta, Kaune buvo užregistruoti keturi įskaitiniai eismo įvykiai, praktiškai – kas valandą, kuriuose nukentėjo penki žmonės, tai ketvirtadienio ryte – trys. Beje, taip pat – kas valandą. Ir juose nukentėjo dar keturi žmonės.

Nelaimių sąrašas pradėtas aštuntą ryto, kai Aleksote, Veiverių ir Mirtų gatvių sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai, pirminiais duomenimis, į priešpriešinę eismo juostą įvažiavo 36 metų Ukrainos piliečio vairuojamas automobilis „BMW 330D“. Nukentėjo susidūrimo su juo neišvengęs automobilio „VW Jetta“ 36-erių vairuotojas ir jo ketverių metų keleivė.

Prieš devintą ryto, lyjant, Romainiuose, Romainių ir Chodkevičių gatvių sankryžoje, į kairę automobiliu „Toyota Corolla“ sukusi 56 metų moteris nedavė kelio pagrindiniu keliu važiavusiam „Kia Sorento“, kurį vairavo 35 metų moteris. Neišvengus susidūrimo, nukentėjo automobilyje „Kia“ vežtas vieno mėnesio kūdikis.

Apie 10 val. Kalniečių ir Žeimenos gatvių sankryžoje, kurios danga taip pat buvo šlapia, iš šalutinio kelio išvažiavęs krovininis automobilis „Peugeot Boxer“ (iki 3,5 t), kurį vairavo 20-metis, kliudė pagrindiniu keliu važiavusį automobilį „Toyota Avensis“. Nukentėjo jį vairavusi 21 metų mergina.

Pusę septintos vakaro Vaišvydavoje, Didžiosios ir Garšvės gatvių sankryžoje, susidūrė į kairę sukęs automobilis „Seat Alhambra“, vairuojamas 52 metų vyro, ir pagrindiniu keliu važiavęs „Audi A3“. Nukentėjo šį vairavusi 22 metų mergina.

Lietuvos kelių policijos tarnyba patikslino savo suvestinėse ir jau skelbtą Kauno policijos informaciją apie naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį taip pat Vaišvydavoje įvykusią avariją, kurią sukėlė neturintis teisės vairuoti ir neblaivus (1,64 prom.) septyniolikmetis. Beje, kaip paaiškėjo, tai buvo vienintelis praėjusią parą šalyje neblaivaus vairuotojo sukeltas eismo įvykis.

Kaip jau rašyta, apie 20 minučių po vidurnakčio šis neblaivus ir teisės vairuoti neturintis nepilnametis vingiuotoje Rūko gatvės įkalnėje, kurios danga taip pat buvo šlapia, nesuvaldė automobilio „VW Golf“, kuris atsitrenkė į kelio ženklą ir nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo taip pat neblaivus (0,68 prom.) jo 18-metis keleivis.

Lietuvos kelių policijos tarnyba patikslino, kad šiame ekipaže buvo dar girtesnių nepilnamečių. 16-mečiui šio „VW Golf“ keleiviui, kuris, pirminiais duomenimis, fiziškai nenukentėjo, buvo nustatytas 1,9 prom. girtumas. Nepranešama, kad būtų nukentėjęs ir 19-metis šio ekipažo narys, kuriam nustatytas 0,62 prom. girtumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rokas

Kaunas yra Kaunas.Dzin tos gatvės ir tie žmonės ir tie vaikai.Matyt nėra lėšų miestui prižiūrėti.Už tai pastatė dar vieną- jau penktą tiltą į Nemuno salą.Mat keturių neužteko....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS