Teismas: antstole apsimetinėjusi kaunietė už sukčiavimą nubausta laisvės apribojimu | Diena.lt

TEISMAS: ANTSTOLE APSIMETINĖJUSI KAUNIETĖ UŽ SUKČIAVIMĄ NUBAUSTA LAISVĖS APRIBOJIMU

  • 1

Antstole ir skolų išieškojimo specialiste apsimetinėjusi kaunietė dėl sukčiavimo nubausta laisvės apribojimu, antradienį pranešė Kauno apylinkės teismas.

Baudžiamuoju įsakymu moteris pirmadienį pripažinta kalta dėl sukčiavimo, jai paskirtas devynių mėnesių laisvės apribojimas. T. A. taip pat įpareigota atlyginti nusikalstama veika nukentėjusiajam padarytą turtinę žalą.

Bylos duomenimis, šių metų birželio 19 dieną T. A. surašė ir nukentėjusiojo pašto dėžutėje paliko netikrą dokumentą pavadinimu „Pranešimas bauda už netinkamai parduotą savo automobilį kitam asmeniui“, kuriame buvo nurodytas išgalvotas bylos numeris.

Paliktame laiške T. A. melagingai prisistatė skolas išieškančios bendrovės skyriaus vadove ir nurodė, jog nukentėjusysis už netinkamai parduotą automobilį yra skolingas bei privalo sumokėti 650 eurų.

Laiške moteris taip pat nurodė ir savo banko sąskaitą, nurodydama, jog pinigai turi būti pervesti į ją. Nukentėjusysis, patikėjęs gauta informacija, po dviejų dienų į T. A. pervedė 400 eurų, o dar kitą dieną – likusius 250 eurų.

Tęsdama nusikalstamą veiką, birželio 27 dieną T. A. surašė ir kitam nukentėjusiajam į pašto dėžutę įmetė laišką, ant kurio buvo nurodyta „Lietuvos antstolių rūmai“, o jame buvo įdėtas netikras dokumentas – „Patvarkymas dėl skolos išieškojimo ir bylos uždarymo“. T. A. šiame laiške prisistatė antstole ir nurodė, jog asmuo už automobilio saugojimą aikštelėje bei netvarkingai parduotą automobilį yra skolingas 1 250 eurų. T. A. sukurtame dokumente „Patvarkymas“ nurodė ir išgalvotą bylos numerį bei duomenis kur turi būti pervesti pinigai.

Remiantis bylos duomenimis, T. A. prašomų pinigų negavo dėl nuo jos valios nepriklausančių aplinkybių: nukentėjusysis negalėjo atlikti 1 250 eurų mokėjimo dėl „Patvarkyme“ trūkstamos informacijos – nenurodyto įmonės kodo, antstolės asmens kodo.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamojo savo kaltę pripažino visiškai ir sutiko su Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro siūloma bausme.

Nesutikdama su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, T. A. turi teisę per 14 dienų nuo teismo baudžiamojo įsakymo įteikimo dienos paduoti teismui skundą, reikalaujant surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Reikia skelbti tokių nusikaltėlių pavardes,vardus ir nuotraukas ,tegul pažįsta nusikaltelę visi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS