Tragediją menančiame Šančių kvartale – naujos galimos smalkių aukos | Diena.lt

TRAGEDIJĄ MENANČIAME ŠANČIŲ KVARTALE – NAUJOS GALIMOS SMALKIŲ AUKOS

  • 1

Šiandien paryčiais iš to paties Žemųjų Šančių kvartalo, kuriame spalio pradžioje buvo rasta negyva trijų mažamečių vaikų motina, o šie su apsinuodijimo smalkėmis požymiais skubiai išvežti į Kauno klinikas, į šias vėl pristatyta trijų asmenų šeima su panašiais negalavimo požymiais.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai savo suvestinėse praneša, kad, kaip ir praėjusį kartą, buvo kviesti šiandien – 5.37 val. į vieną Rygos gatvės medinuką – ištirti, ar dėl išvakarėse kūrentos krosnies jame nėra susikaupusių smalkių.

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos šaukėsi greitosios medikai, kuriuos išsikvietė šiame name gyvenanti šeima. Ketvirtą dešimtį pradėję sutuoktiniai ir jų paauglys sūnus jautė apsinuodijimui smalkėmis būdingus negalavimus: pykinimą, keistą elgesį ir pan. Greitosios medikai išvežė juos visus į Klinikas dar su sąmone.

LNK reportažas:

Ugniagesiai gelbėtojai praneša, kad radiacijos ir dujų matavimo prietaisais jokių pakitimų sunegalavusiųjų namuose nenustatė. Tačiau greitosios medikai portalui kauno.diena.lt teigė, kad vieni iš pirmųjų jų veiksmų, atvykus į įvykio vietą, buvo skubus visų langų atidarymas, siekiant išvėdinti patalpas.

Pirminiais duomenimis, nuvežtieji į Klinikas paguldyti stebėjimui.

Jau minėta pernykščio spalio tragedija, kai vonioje rasta nebegyva išsimaudyti ketinusi 43-ejų metų moteris ir, kaip įtarta, smalkėmis apsinuodiję trys jos mažamečiai vaikai, įvyko kaimyninėje Rygos gatvei Kranto 11-oje gatvėje. Tik tada naudotas dujų katilas vandeniui šildyti. Ir tragedija įvyko, pradėjus leisti karštą vandenį į vonią. Kaip portalui kauno.diena.lt tada teigė šiai šeimai artimi šaltiniai, minėtu dujų katilu ji dar savo namų nešildė.

Šis ikiteisminis tyrimas, pradėtas dėl mirties priežasties nustatymo, dar nebaigtas – dar negauti visų paskirtų ekspertizių atsakymai bei neapklausti visi asmenys, kuriuos ketinta apklausti, nes kai kuriems iš jų duota laiko atsitokėti po to, kas įvyko.

Kol kas pagrindinė šio tyrimo naujiena, kad jį iš Kauno apylinkės prokuratūros perėmė Kauno apygardos prokuratūros skyrius, tiriantis sunkius nusikaltimus. Kaip jau rašyta, šio skyriaus prokurorai perima vadovavimą ikiteisminiams tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo, kai klausimų būna daugiau nei atsakymų, o taip pat – ir didelis atgarsis visuomenėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tunberg

žmonės kūrenasi,kaip pigiau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS