VMVT direktorė Audronė Mikalauskienė: Tarnybai būtini esminiai pokyčiai | Diena.lt

VMVT DIREKTORĖ AUDRONĖ MIKALAUSKIENĖ: TARNYBAI BŪTINI ESMINIAI POKYČIAI

  • 2

LR Vyriausybės potvarkiu nuo  š. m.  spalio 27  d. Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) vadovaus Audronė Mikalauskienė. Iki šiol ji ėjo VMVT direktoriaus pavaduotojo pareigas, o nuo 2022 m. lapkričio mėnesio buvo paskirta į laikinas VMVT direktoriaus pareigas.

Pagrindinė užduotis, laukianti naujai paskirtos VMVT vadovės – įgyvendinti numatytus struktūrinius pokyčius, kuriuos dar  šią vasarą patvirtino LR Vyriausybė. Šiais pakeitimais planuojama atskirti tokias VMVT funkcijas, kaip licencijų išdavimas, rizikos vertinimas, kontrolės planavimas, kontrolės vykdymas bei sankcijų skyrimas.  Pagrindinis reformos tikslas – skaidrios, nepakančios korupcijai ir efektyvios struktūros sukūrimas, atskiriant kontrolės ir paslaugų funkcijas.

„Esu dėkinga už suteiktą pasitikėjimą. Priimu šias pareigas su didžiule atsakomybe, nes VMVT šiuo metu išgyvena labai reikšmingų permainų laikotarpį. Mano darbo patirtis, einant įvairias pareigas – daugiau kaip 15 metų, todėl labai gerai suprantu, ką jaučia komanda. Kita vertus, suprantu ir tai, kad institucija tiesiog privalo keistis, jei norime veiksmingesnės, efektyvesnės ir skaidresnės VMVT.  Sistemoje per daugelį metų įsigalėjo įvairios korupcijos apraiškos, vyravo subjektyvaus vertinimo ir nesubalansuota sprendimų priėmimo praktika. Aš sau artimiausiu laikotarpiu keliu du pagrindinius tikslus – įgyvendinti pradėtą VMVT reformą ir tobulinti bei skaitmenizuoti veiklos procesų valdymo sistemą. Pagrindinis reformos tikslas – skaidrios, nepakančios korupcijai ir efektyvios struktūros sukūrimas, atskiriant kontrolės ir paslaugų funkcijas. Kitas prioritetas – darbuotojų kompetencijų ugdymas bei sistemos atvėrimas kitų sričių specialistams. Esu kuriantis vadovas, todėl tikiuosi komandos ir partnerių palaikymo. Manau, reikės intensyvaus ir racionalaus dialogo su VMVT darbuotojais bei atviro kalbėjimosi su verslu ir visuomene. Esu pasirengusi tai daryti“, – sako VMVT direktorė Audronė Mikalauskienė. 

Audronė Mikalauskienė yra baigusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademiją ir įgijusi Veterinarinės medicinos magistro laipsnį.  A. Mikalauskienė taip pat baigė Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo studijas, Šiaulių universitete įgijo Vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį. Šiuo metu naujai paskirta VMVT direktorė studijuoja ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadybos programos magistratūros ir Vytauto Didžiojo universiteto Ekonomikos mokslo krypties doktorantūros studijose. 

Audronė Mikalauskienė VMVT pradėjo dirbti kaip tuometinės VMVT Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorė, vėliau dirbo viršininko pavaduotoja.  2019 metais  tapo VMVT centrinės tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėja, po 2 metų – VMVT direktoriaus pavaduotoja, kuravusia gyvūninio maisto kontrolės ir eksporto sritis. Ji taip pat yra jau įgyvendintų Europos Sąjungos Dvynių projekto Bosnijoje ir Hercegovinoje, Moldovoje, Ukrainoje ir Serbijos Respublikoje ekspertė, šiuo metu ekspertine patirtimi dalijasi ir su Izraelio kolegomis

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

abejonė

Per daug dėmesio skirta šukuosenos iškedenimui

Juzė

Panašu kad pagal karjerą ir įvairių mokslų sritis pati direktorė labai neapsiprendusi asmenybė, pliusas tai pirma moteris VMVT istorijoje šiose pareigose...bet pats kolektyvas tai toks kad 2/3 reiktų keisti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS