Atidėjo Žvejo fontano remontą | Diena.lt

ATIDĖJO ŽVEJO FONTANO REMONTĄ

Danės gatvėje prie rotušės pastato gyventojus džiuginęs Žvejo fontanas taip ir neištrykš šį sezoną. Dėl nesusikalbėjimo jo remonto darbų startas nukeliamas į rugsėjo mėnesį.

Danės gatvėje prie rotušės pastato gyventojus džiuginęs Žvejo fontanas taip ir neištrykš šį sezoną. Dėl nesusikalbėjimo jo remonto darbų startas nukeliamas į rugsėjo mėnesį.

Trukdo kavinė

Pakeisti Žvejo fontano susidėvėjusius vamzdynus miesto valdžia planavo šią vasarą. Baigus darbus, galvota jį įjungti, tačiau procesas taip ir nebuvo pradėtas – planuoti darbai atidėti rudens pradžiai.

"Kol vyko konkursas, kas remontuos fontaną, kitas savivaldybės skyrius išdavė leidimą prie jo įrengti lauko kavinę. Pastaroji stovi tiesiai ant vamzdžių, kuriuos reikia remontuoti. Dėl to tvarkymo pradžios terminą ir teko nutolinti", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, lauko kavinė turėtų būti išmontuota rugsėjo pradžioje. Tada prasidės remontas.

Tvarkys savivaldybė

Dienraštis "Klaipėda" anksčiau rašė, kad Žvejo fontano vamzdynai yra visiškai susidėvėję ir vandenį leidžia ne į patį fontaną, o į šonus.

"Vamzdžius reikia pakeisti. Nebepavyks jų tik šiek tiek paremontuoti. Vieną vietą užtaisai, kitoje atsiranda defektas", – tvirtino direktorius.

Žvejo fontano remontas atsieis apie 50 tūkst. litų.
Vasaros sezono metu uostamiestyje paprastai veikia penki fontanai.

Tris iš jų – esantį Karlskronos aikštėje, Danės skvere ir prie rotušės – prižiūri privačios įmonės. Likusius du – Anikės Teatro aikštėje ir laivelius prie burlaivio "Meridianas" – globoja pati savivaldybė.

Nors Žvejo fontaną prižiūri ir privati įmonė, jis bus remontuojamas už savivaldybės lėšas. Anot L.Dūdos, visi veikiantys fontanai yra kur kas geresnės būklės nei esantis prie rotušės.

Atnaujins ir fontaną, ir aikštę

Kitą sezoną miestiečius ir svečius turėtų džiuginti dar vienas fontanas, esantis Debreceno aikštėje. Jau vyksta konkursas, kuriuo metu paaiškės, kas jį remontuos.

"Bandysime dar šiemet pakloti naujus vamzdynus, kad kitą sezoną fontanas veiktų", – tvirtino direktorius.

Šis fontanas turi ir globėją, tačiau nėra atskleidžiama, kas jis.

Rudenį turėtų prasidėti ir Debreceno aikštės atnaujinimo darbai. Ieškoma, kas pakeis jos dangas. Šiemet šiems darbams yra skirta 350 tūkst. litų.

Specialistai tikina, kad tokios sumos neužteks atnaujinti teritoriją nuo Naujakiemio iki Debreceno gatvės, todėl darbai bus tęsiami ir kitais metais, o jei prireiks – ir 2016-aisiais.

"Viskas priklausys nuo to, kiek lėšų turėsime. Teritorija, kurią norime sutvarkyti, yra didelė", – pasakojo L.Dūda.

Klaipėdoje yra dar du fontanai, kuriuos reikia atnaujinti. Vienas prie buvusio kino teatro "Vaidila", kitas – buvusio prekybos centro "Pempininkai".

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tam javol

Nera reikalo cia, Lietuvoje, statyti paminklu svetimiems karaliams ar karalienems. Abelnai reiktu mazinti kvailus ir svetimus baru ir kaviniu pavadinimus mieste. O zvejas cia labai tinka, tik reikia sutaisyti fontana ir kita karta nebeleisti salia statyti tokios bjaurios "kavines"... :)

Javol

nukelkit ta "zveja"[???],juk patys matot,kad ne vietoje pastatytas.Negi , tai-tas, "traukos centras"?Pastatytumet Prusijos Karalienei Luizei didinga paminkla,pagerbtumet Karalienes gyvenimo laikotarpi Klaipedoje[Memelyje], ... Manau tai butu "traukos centras".

ramass

Jus geriau parasykite , kad nors vienas valdininkas nubaustas atleidimu is darbo , del tokiu nesusikalbejimu. Nebaudziamuju klanas ir tiek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS