Banglentininkai ruošiasi sezonui ir šiltuose kraštuose | Diena.lt

BANGLENTININKAI RUOŠIASI SEZONUI IR ŠILTUOSE KRAŠTUOSE

Banglentininkai tęsia treniruotes ir žiemą. Geriausiai sportuoti sekasi esant stipriems vėjo gūsiams, o kai jų nėra, treniruotės ir pasiruošimas pavasario ir vasaros sezonui tęsiasi sporto salėje bei baseine.

Pasak Klaipėdos banglentininkų trenerio, viešosios įstaigos „Banglentė“ įkūrėjo Tomo Ūkso, vasario viduryje sportininkai ruošiasi išvykti treniruotis į Kanarus.

„Taip pat 2023 m. lapkričio pabaigoje buvome išvažiavę treniruotis į Šri Lanką. Šiaip treniruojamės jūroje, sporto salėje, baseine. Daugiausia – jūroje, o salėje dirbame riedlentėmis. Artimiausios varžybos vyks pavasarį. Brazilijoje buvo jaunimo pasaulio čempionatas, bet mums neužteko lėšų, tad neišvykome. Europoje varžybos bus tik pavasarį“, – pasakojo T. Ūksas.

Daugiausia treniruojasi jaunimas iki 18 metų. Iš viso grupėje – penki sportininkai, kartais prisijungia ir daugiau. Tačiau T. Ūksas pažymi, kad kuo mažesnė grupelė, tuo geriau, kadangi kiekvienam žmogui galima skirti pakankamai dėmesio.

„Čia individualus sportas, su didele grupe būna sudėtinga“, – sakė pašnekovas.

Taip pat ruošiamasi vasaros pradžioje prasidedančioms vaikų vasaros stovykloms, į kurias kasmet atvyksta didelės grupės jaunuolių, svajojančių išmokti plaukti banglente ar patobulinti savo įgūdžius.

„Tikrai geros tos stovyklos. Bus aštunti metai, kai jas rengiame. Labai populiarios. Dienos vaikams užimtos, sportiškos, jie labai išsikrauna“, – tikino banglentininkų treneris.

Jis taip pat pridūrė, kad sportininkams šaltis – nebaisus. Be to, vanduo įprastai šiltesnis už oro temperatūrą, tad jie gali plaukti net ir sningant, svarbiausia, kad būtų stiprūs vėjo gūsiai.

„Mums svarbu, kad ir marios į jūrą neprineštų ledo lyčių. Šiemet jau taip buvo“, – pastebėjo T. Ūksas.

Savaitgalį ir pirmadienį orai buvo tinkami plaukti banglente, bet antradienį vėjo neliko, jūra taip pat nurimo, tad sportininkams teks laukti jiems labiau tinkamų orų ir treniruotes tęsti uždarose patalpose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS