Bėdžiai darbo ieškoti nesiveržia | Diena.lt

BĖDŽIAI DARBO IEŠKOTI NESIVERŽIA

Nors dabar – pats sezoninio darbo metas, tačiau pašalpas gaunantys klaipėdiečiai masiškai jo dirbti nesiveržia. Per praėjusį mėnesį darbą susirado bemaž 300 iš 3 tūkst. pašalpininkų. Uostamiestyje paramos gavėjų skaičius išlieka stabilus – nedidėja, bet ir nemąžta.

Nors dabar – pats sezoninio darbo metas, tačiau pašalpas gaunantys klaipėdiečiai masiškai jo dirbti nesiveržia. Per praėjusį mėnesį darbą susirado bemaž 300 iš 3 tūkst. pašalpininkų. Uostamiestyje paramos gavėjų skaičius išlieka stabilus – nedidėja, bet ir nemąžta.

Kasmet prasidėjus laikinojo darbo metui, sunkiai besiverčiantys gyventojai suskumba ieškotis bent laikinas pajamas teiksiančios veiklos – pluša pajūrio kurortų baruose, stoja prie ledų vežimėlių, saulės akinių stendų ar dalija skrajutes.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėjos Ginos Vilimaitienės teigimu, kasmet artinantis vasaros sezonui ir jam įsibėgėjus, pastebimas pašalpų gavėjų sumažėjimas, mat jie taip pat skuba įšokti į sezoninio darbo traukinį.

Kaip pašalpininkams sekėsi darbo ieškoti birželį, dar nežinoma, tačiau gegužę, kai verslininkai pradeda sezoninių darbuotojų paiešką, darbą susirado beveik 300 klaipėdiečių.

Vertinant ankstesnių metų patirtį, pastebima, kad tiek bėdžių vidutiniškai ir susiranda darbą kiekvieną vasaros mėnesį.

Vedėjos teigimu, uostamiestyje padėtis kol kas išlieka stabili – pašalpos gavėjų drastiškai nedaugėja, bet ir nemažėja.

"Praėjusių metų pabaigoje turėjome apie 3 tūkst. gavėjų, dabar išlikęs panašus skaičius", – dėstė G.Vilimaitienė.

Tiesa, trys savivaldybės darbuotojai nuolat kontroliuoja, ar neatsiranda tokių paramos gavėjų, kurie neverti mokamų pinigų – turi nelegalių pajamų, netiksliai nurodo šeimos sudėtį ir pan.

Poskyrio vedėjos teigimu, per mėnesį vidutiniškai patikrinami 57 įtarimą sukėlę ar kitų paskųsti asmenys.

"Abejonės pasitvirtina maždaug dėl pusės tikrintųjų", – tendencijas atskleidė pašnekovė.

Tiesa, ne visuomet iš pričiuptojo atimama teisė gauti piniginę paramą, pasitaiko ir atvejų, kad tik sumažinama pašalpos suma.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tai tas

,,alkašas"tris kart protigesnis už jus visus ,,besikabinančius ..gyvenančius degtuku džutėse" kartu sudėjus.Atsakykit-kokį darbą gali duoti darbo birža pašalpininkui?Kasininko?saviveiklinio UABo darbuotojo ,,bandomajam laikotarpiui"?Ar viešųjų darbų ir pan.šudo?Visi variantai tik išgyvenimui iš kruopų ir sveikatos likučių atidavimui.Neturint jokių garantijų dėl saugios, bent keliu metų ramios ateities ir stabilios algos.O jūs stropieji geruoliai ir toliau kapanokitės kaip varlės varge vietoje to, kad pakeltumėte galvas ir pradėtumėte galvoti kodėl pas mus Lietuvoje va būtent taip..

Tomas

O ko jiem dirbt? Jus pasiziekit, du variantai Seima su mazameciais vaikais vos verciasi, bet stengias kabinas i gyvenima ir prasigeres pasalpininkas kuriam ant visko dzin nes valstybe nusprende kad jis nusipelne islaikymo. Ir dabar 6 nuliu vertes klausimas, kam savivaldybe suteiks soc busta ir dar gyva velnia lengvatu? :) Taip zmones mieli, jus teisus, seima ir toliau liks gyvent aptriususioj degtuku dezutej is kurios numotojas gali ismest kada panorejes, o alkasas gaus atnaujinta buta ir gyvens sumokedamas skatikus valstybei, paskiau numirs o savivaldybe virkaus kad is buto landyne padare, bet nieko, sutvarkys ir vel tokiam paciam atiduos. Degragavus valdzios sistema, degradavus iki negaliu...

ona

tik durniai dirba!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS