Dangės krantinėje – nauji gelbėjimo ratai | Diena.lt

DANGĖS KRANTINĖJE – NAUJI GELBĖJIMO RATAI

Per miesto centrą tekančios Dangės krantinėje bus sumontuoti gelbėjimo ratai su stovais ir virve. Prireikus juos bus galima panaudoti, suteikiant pagalbą į upę įkritusiems žmonėms.

Anksčiau gelbėjimo ratai miesto centre, Dangės krantinėje, būdavo pakabinami tik didžiųjų švenčių metu. Neretai po renginių nemažos dalies jų nebelikdavo.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas atkreipė dėmesį, kad daug metų vyksta diskusijos dėl Dangės krantinių saugumo.

Vieni tvirtina, kad atviros Dangės krantinės kelia pavojų, jas reikia aptverti. Kiti tikina, kad daug užsienio šalių turi tokias krantines ir problemų nekelia.

"Mes administruojame per miesto centrą tekančios Dangės dalį. Pagalvojome, kad reikia užtikrinti didesnį saugumą. Įsigijome gelbėjimo ratų su stovais ir virve. Pastatysime krantinėje. Prireikus jais bus galima pasinaudoti ne tik renginių metu. Blogiau tikrai nebus", – komentavo direktorius.

Vienas komplektas, kurį sudaro stovas, įdėklas, gelbėjimo ratas ir 30 m ilgio virvė, prižiūrėtojams atsiėjo 370 eurų. Jie įsigyti viešo konkurso būdu.

Ant visų gelbėjimo ratų bus užrašytas biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" pavadinimas.

V.Urbonas vylėsi, kad tai atbaidys vagis, kurie norėtų šias gelbėjimo priemones panaudoti savo laive. Tikimasi, kad ratus apsaugos ir įdėklai.

"Gal nedrįs vagys iš jų imti priemonių. Žinoma, įdėklai nebus užrakinti. Kaip kitaip žmonės galėtų panaudoti, jei ištiktų bėda. Užrašai žmonėms padės suprasti, kieno tai turtas", – tvirtino vadovas.

Iš viso biudžetinė įstaiga įsigijo 20 gelbėjimo ratų, stovų, įdėklų ir virvių komplektų. Dangės krantinėje dabar jų įrengta 10.

"Stovus su ratais įkurdinsime tose vietose, kur anksčiau būdavo pakabinti paprasti. Įvertinome atstumus, esančius objektus. Pavyzdžiui, burlaivis "Meridianas" turi savo gelbėjimo priemones, kurias būtų galima panaudoti prireikus. Išdėliosime iki skvero pabaigos. Kitus paliksime atsargai", – pasakojo vadovas.

V.Urbonas teigė, kad toliau rengiami ir mediniai laipteliai, kad būtų patogiau pasiekti pontonus  Dangėje ties "Žvejo" paminklu.

"Vienus laiptelius padarėme, kai vyko renginys. Pamatėme, kad poreikis yra. Dar dvejus įrengsime. Žmonėms bus paprasčiau pasiekti pontonus renginių metu. Kitą savaitę planuojama baigti šiuos darbus", – prognozavo direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tam Efa

Normalūs piliečiai čia nesisupa ir neįkrenta.

Efa

Istiesinkit virves pagal krantine kurios yra kabancios ,nes ant ju sedasi suptis ir ikrenta i vandeni ,o ant tiesiu nieks nenores sesti ,maziau bus nelaimiu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS