Ginčai dėl Danės skvero fontano – nebaigti | Diena.lt

GINČAI DĖL DANĖS SKVERO FONTANO – NEBAIGTI

Nors praėjo jau pusė metų, vis dar neišsiaiškinta, kas – projektuotojai, rangovai ar techniniai prižiūrėtojai – kalti dėl to, kad pernai per vasaros liūtį buvo nepataisomai sugadinta penktadalį milijono eurų kainavusio Danės skvero fontano techninė įranga.

Brangiai kainavęs Danės skvero fontanas pernykščio sezono taip ir nepabaigė po to, kai dėl liūties nukentėjo po grindiniu esanti techninė fontano įranga.

Lygiai pusę metų savivaldybės atstovai mėgina išsiaiškinti, kas dėl to kaltas – projektuotojai, rangovai ar techniniai prižiūrėtojai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas dar pernai lapkritį kalbėjo, jog atliktas viešasis pirkimas techninei ekspertizei, kad būtų išsiaiškinta, dėl kieno kaltės buvo užlieta programinė fontano įranga.

„Ekspertizės išvadas kaip ir turime. Buvome susikvietę ir projektuotojus, ir rangovų bei techninės priežiūros atstovus. Tik dar lieka neatsakytas klausimas, kas iš jų yra kaltininkas. Kai tai žinosime, bus aišku, kas turi atlyginti žalą. Kiek tai galėtų kainuoti, dar irgi nežinome. Buvo paskaičiuota, jei viską pakeistų, reikėtų per 200 tūkst. eurų. Manome, kad visų fontano dalių keisti nereikės, gal tik techninę įrangą. Be to, reikia rasti sprendimą, kad šita situacija vėl nepasikartotų“, – teigė A. Žukas.

Po rekonstrukcijos Danės skvere buvo įrengtas šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis.

Šią vasarą per liūtį Danės skvero fontano įrangą gausiai užliejo vanduo, tad klaipėdiečių ir svečių pamėgtas fontanas rugpjūtį jau neveikė.

Techninė patalpa, kurioje yra visa programinė fontano įranga, buvo visiškai apsemta.

Šis pagal klasikinę muziką „šokantis“ fontanas buvo viena mėgstamiausių klaipėdiečių vasaros pramogų mieste.

Savivaldybės atstovai tikina, kad stengsis fontaną sutaisyti iki naujo sezono pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jop

...susidaro vaizdas Klaipėdoje, kad klaipėdos valdžia sau , o gyventojai kažkur , tikrai ne jiems

Anonimas

Kaip jus manot,ar tie save tituluojantys "specialistais"(valdziagyviai) uz ka nors(tratinamus milijonus) atsako ?

Na ir ką

dabar pasakys buvę miesto valdyme liberalieji su konservatoriais ? Prie ko " prikišote pirštus " , tas " darbas " klaipėdiečiams su broku ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS