Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma | Diena.lt

KIEMAMS KLAIPĖDOJE TVARKYTI – SOLIDI SUMA

Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta daugiabučių kiemams ir juose esančioms aikštelėms tvarkyti bei įrengti.

Šiems metams Klaipėdos gatvių priežiūrai Susisiekimo ministerija per Kelių direkciją skyrė 6,5 mln. eurų, esą panaši suma šioms reikmėms skiriama kasmet.

Savivaldybės administracija sudarė prioritetinį remontuotinų gatvių ir kiemų sąrašą, į kurį įtrauktas ir žvyruotų miesto gatvių asfaltavimas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad mieste dar yra iki 100 km žvyruotų gatvių.

„Klaipėdos žvyruotų gatvių remontui šiemet numatyta 1,3 mln. eurų. Mieste dar yra žvyruotų gatvių, bet kasmet pamažu jas asfaltuojame“, – teigė V. Švedas.

Pusė milijono numatyta pėsčiųjų ir dviračių takų ties Minijos g., Pilies g., Baltijos pr., Šilutės pl., Varpų g., Dubysos g., Liubeko g. kapitaliniam remontui bei Minijos g. nuo Baltijos pr., Pilies g. ir Naujojoje Uosto g. įrengimui.

Paryžiaus Komunos g. kapitalinis remontui šiemet ketinama skirti 700 tūkst., Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstravimui – 367,3 tūkst. eurų.

Dar už 2,1 mln. eurų planuojama rekonstruoti ir renovuoti daugiabučių namų kiemų vidaus kelius ir automobilių stovėjimo aikšteles, daugiausiai Kauno gatvėje ir keliose vietose Taikos pr. bei Šilutės plente.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bardakas

Minijos gatvės duobes užtaisys? O taikos prospekto?

Romas

Klausimas. Ar kelių "lopymas " taip pat pat laikomas atnaujinimu ?

išvada

Palopys duobes ir pastatys parkomatus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS