Medijų rėmimo fondas 71 leidiniui paskirstė beveik 2 mln. eurų | Diena.lt

MEDIJŲ RĖMIMO FONDAS 71 LEIDINIUI PASKIRSTĖ BEVEIK 2 MLN. EURŲ

Medijų rėmimo fondas skyrė daugiau nei 1,9 mln. eurų finansavimą kultūros periodiniams leidiniams ir regioninei žiniasklaidai.

Kaip antradienį pranešė fondas, pirmadienį priimtu tarybos sprendimu finansavimas 2024-iems metams skirtas iš viso 71 viešosios informacijos rengėjui ar skleidėjui.

Regioninei žiniasklaidai fondas paskirstė daugiau nei pusantro milijono eurų, kultūros leidiniams – 351 tūkst. eurų.

Didžiausia parama iš kultūrininkų skirta dvisavaitiniam laikraščiui „Šiaurės Atėnai“ (53,9 tūkst. eurų), žurnalui „Literatūra ir menas“ (49,7 tūkst. eurų), savaitraščiui „7 meno dienos“ (43,9 tūkst. eurų).

Finansavimo negavo leidiniai „Iliustruotoji istorija“, „Lamų slėnis“, „Artuma“.

Iš regioninės žiniasklaidos didžiausią paramą gavo leidiniai „Santaka“, „Klaipėda“, „Panevėžio kraštas“, „Vakarų ekspresas“, „Pajūrio naujienos“, „Alytaus naujienos“, „Anykšta“, „Šilalės artojas“, „Tauragės kurjeris“, „Šiaurės rytai“, „Rinkos aikštė“, „Telšių žinios“, „Utenos diena“ ir „Gimtasis Rokiškis“ – jiems skirta po 40 tūkst. eurų. Paramos negavo radijo stotis „SOL FM“, Švenčionių krašto laikraštis „Žeimenos krantai“.

Anot Medijų rėmimo fondo, netrukus su finansavimą laimėjusiomis įstaigomis bus pasirašomos veiklos finansavimo ir įgyvendinimo sutartys, po to lėšos gavėjus turėtų pasiekti per penkias darbo dienas.

Šiuo metu vyksta paraiškų administracinės atitikties vertinimas.

Medijų rėmimo fondą Kultūros ministerija įsteigė pernai rudenį, jis nuo sausio pakeitė iki tol paramą žiniasklaidai administravusį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą.

Naujojo fondo biudžetas yra dvigubai didesnis nei ankstesniojo ir siekia 6,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kysis

uz koloboravima

:)))

propagandos ministerija isdalino premijas...

išvada

Taip medijos - žiniasklaida ir tampa "nepriklausoma" , nori dotacijų - rašyk kaip reikia, konjunktūrai, partijai ir vyriausybei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS