Į naują mokyklą Klaipėdoje – po kalėdinių atostogų | Diena.lt

Į NAUJĄ MOKYKLĄ KLAIPĖDOJE – PO KALĖDINIŲ ATOSTOGŲ

Prieš naujuosius mokslo metus Senvagės gatvėje statomos mokyklos statybų procesu domėjosi ir joje lankėsi Klaipėdos savivaldybės vadovai. Šis vizitas – ne pirmas siekiant kuo sklandžiau užbaigti statybos darbus. Tačiau jau dabar aišku, kad moksleiviai čia galės pradėti mokytis tik kitų metų pradžioje.

Pati brangiausia miesto istorijoje mokykla, kurios vertė viršija 17,5 mln. eurų, geriausiu atveju duris atvers jau įsibėgėjus naujiesiems mokslo metams, po kalėdinių atostogų.

Mokykloje galės mokytis 650 moksleivių, čia persikels Tauralaukio progimnazijos mokiniai.

„Darbai nestoja, jau yra tariamasi dėl baldų atvežimo ir montavimo viename mokyklos korpuse, o mokyklos darbų pridavimas numatytas vykdyti etapais. Tik tam, kad būtų sutaupoma laiko“, – po vizito mokykloje kalbėjo vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovas Andrius Žukas patikino, kad kas mėnesį vykstama į baigiamą įrengti mokyklą, stebima, ko trūksta, kurie darbai galėtų būti paspartinti.

„Viskas vyksta pagal planą, jokių trikdžių nėra. Sutarėme, jog sporto aikštyną rangovai pabaigs greičiau, kad specialistai įvertintų jo pridavimo sąlygas. Pačią mokyklą planuojame atverti kitų metų pradžioje. Po kalėdinių atostogų, labai tikimės, čia jau galės įsikelti mokytojai su mokiniais. Dabar jie mokosi kitose mokyklose, ugdymo procesas jiems yra užtikrinamas“, – patikino A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

To well

Tai patys kalti, kad gyvenat tokiam užkampy. Taip kad mažiau skūskites. Klaipėda turi pilna nuostabių mokyklų. O jai ir Klaipėdos mokyklos netinka, licėjus visada geras pasirinkimas.

kritikavimui laikas baigėsi ,kur konkretus darbai

Meras už kurį balsavau pradeda nuvilti mane,vis kapstosi po pradėtus projektus buvusių miesto vadovų ,kai kuriuos išvis stabdo ,kitus pastoviai kritikuoja . .Manau todėl ,kad nieko geresnio negali pasiūlyti miestui kol kas pats ,nes ta mokykla, viadukas (šilutės pl.-Baltijos prospektas) Danės skveras yra unikalus projektai mūsų mieste ,pridėčiau ir Mokyklos ,Tilžės,Šilutės plento sąnkryžą su gatvėm , nežinau kiek čia yra buvusio mero V. Grubliausko nuopelno ,bet tie projektai buvo pradėti ir įgyvendinti (kol kas ne visi užbaigti ) prie jo vadovavimo . Bukim biedni bet teisingi visi tai mato

klaipėdos gandragalviams

meras su savo svita kiršina miestiečius kritikuodamas šią nuostabią mokyklą.Neturintis jokio supratimo apie architektūrą,jis kritikuoja projektą.Priekaištauja dėl išaugusios statybos kainos,nors puikiai žino,kad visos statybos pabrango per tuos 3-4 metus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS