Naujos mokyklos statybos uostamiestyje stringa | Diena.lt

NAUJOS MOKYKLOS STATYBOS UOSTAMIESTYJE STRINGA

Darbai Senvagės gatvėje statomoje mokykloje stringa. Nepaisant to, iki rugsėjo 1-osios visus darbus ketinama užbaigti ir į naująją mokyklą perkelti Tauralaukio progimnazijos moksleivius ir mokytojus.

Klaipėdos savivaldybė nurodė, kad naujos mokyklos bendras plotas siekia beveik 9 tūkst. kvadratinių metrų, tad darbų apimtys išties didelės. Norint, kad visi darbai vyktų greičiau, reikalinga reguliari priežiūra ir kontrolė.

Ketvirtadienį naujai statomoje mokykloje apsilankė ir su statybas vykdančios bendrovės „Versina“ direktoriumi Evaldu Jurkoniu susitiko uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus. Jo teigimu, tam, kad rugpjūtį būtų galima pradėti kraustymo į mokyklą darbus, reikia bent triskart padidinti dirbančiųjų statybose skaičių.

Jeigu situacija nesikeis, pasiekti rezultatą iki rugsėjo 1 d. yra neįmanoma.

„Priešingu atveju įsikėlimo terminas lieka neaiškus. Jeigu situacija nesikeis, pasiekti rezultatą iki rugsėjo 1 d. yra neįmanoma. Tačiau statybos darbus atliekanti įmonė privalo dėti visas pastangas, kad darbai nestrigtų ir mokiniai naujus mokslo metus pasitiktų dažais kvepiančioje mokykloje. Tai uostamiesčiui itin svarbus projektas, žinant, kad ugdymo įstaigos mieste yra perpildytos“, – sakė meras.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė pažymėjo, kad mokykloje mokysis 650 moksleivių.

„Į naują pastatą Senvagės gatvėje bus perkeliama Tauralaukio progimnazija, todėl vadovai lieka tie patys. Komplektų skaičių naujai mokyklai nustatys miesto taryba. Mokyklos pajėgumas – 650 mokinių“, – sakė V. Bubliauskienė.

Kadangi visoje Lietuvoje smarkiai jaučiamas mokytojų trūkumas, kyla klausimas, ar taip nutiks ir šiai mokyklai.

„Mokytojų trūkumo, pradėjus veikti šiai mokyklai, prognozuoti negalime, kol nėra sprendimo dėl klasių komplektų skaičiaus ir neaiškūs mokytojų krūviai. Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklose mokytojų trūks, kaip ir visoje šalyje (lietuvių kalbos, matematikos, gamtos mokslų, pradinių klasių). Informacija bus tikslinama birželį“, – tikino Švietimo skyriaus patarėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

trūbadūrą su šaika į sklepa pas mane

su beisbolo lazda aš išmušiu visą teisybe apie tą mokyklą, ne tik apie mokyklą

pritariu

kino studijos teritorija tinkamiausia, bet ji tiko ir gabšuoliams, zmogiškumo šioje valstybeje nebera

HMM

KINO STUDIJOS PASTATAI IDEALIAI IR TERITORIJ TAM TIKO
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS