Į svetimą kiemą – kaip į savą | Diena.lt

Į SVETIMĄ KIEMĄ – KAIP Į SAVĄ

Daugybę metų savame kieme uostamiesčio gyventojų automobiliams laisvos vietos nėra ir veikiausiai dar ilgai nebus.

Daugybę metų savame kieme uostamiesčio gyventojų automobiliams laisvos vietos nėra ir veikiausiai dar ilgai nebus.

Eismas – lyg gatvėje

Vadinamajame Žvejybos uosto rajone esantys Nidos gatvės 1A ir 1B namų kiemai tapo privačios gydymo įstaigos klientų automobilių stovėjimo vieta.

Dviejų ambulatorinės klinikos "Nefrida" padalinių apsuptyje stovintys daugiabučiai yra nuolat užstatomi šios įstaigos lankytojų mašinomis. Negana to, pastarieji automobilius čia laiko netvarkingai.

Namo gyventojai skundėsi, esą eismas jų kieme – toks intensyvus, kad dienos metu čia tampa sunku ne tik važiuoti, bet ir eiti.

Ramybės neduoda ir nuolatinis mašinų keliamas triukšmas, gyventojai net negali atsidaryti langų. Galiausiai tam, kad atsirastų daugiau laisvos vietos, buvo išardytos smėlio dėžės, vaikų žaidimo aikštelės, dingo suoliukai. Todėl vaikai čia krepšinį gali žaisti tik tarp mašinų.

Į ženklą nereaguoja

Neapsikentę klaipėdiečiai kreipėsi ne tik į namą administruojančią įmonę, bet ir į miesto savivaldybę, pareigūnus, galiausiai – į "Nefridos" valdytojus.

"Nesiruošiame ir toliau pakęsti tokio savivaliavimo. Bet rezultato kol kas nematyti. Čia neįmanoma ramiai gyventi dar ir todėl, kad mus nuodija dujomis. Tegu klinika verslą plėtoja kitur arba pasirūpina savo klientų automobiliais. Mūsų vaikai nė negali išeiti į kiemą, nes čia tik mašinų grūstys", – dėstė Nidos g. 1A namo gyventojas Aleksandras Voronovas.

Kol kas pasipiktinusiems žmonėms tebuvo išduotas leidimas po langais pasistatyti stovėjimą draudžiantį kelio ženklą. Tačiau į jį vairuotojai nereaguoja.

Ant šaligatvio ir kiemo žolynų paliekantieji mašinas tik skėsčioja rankomis ir teisinasi neturį kito pasirinkimo.

"Automobilį kur nors pastatyti reikia, juk nesinešiu jo kartu su savimi į kliniką. Kito pasirinkimo, išskyrus šį kiemą, neturiu, todėl čia ir palieku", – aiškino klinikos lankytojas.

Sieks užsitverti

Namo gyventojų atstovas Jonas Kasparavičius sakė daugiau nekentėsiąs. Vyras skambino ir į policiją, bet, anot pašnekovo, tai nepadeda.

"Pažeidėjams surašomos baudos, ir tiek. Todėl siekiame užsitverti kiemą, kad į jį įvažiuoti galėtų tik namo gyventojai. Bet tam reikia papildomų lėšų", – aiškino vyras.

Gyventojai ieško kompromiso. Jie prašo privačios automobilių stovėjimo aikštelės, o paramos tikisi iš "Nefridos".

"Norime, kad klinika mums finansiškai padėtų užsitverti kiemą, nes tai nemažai kainuoja", –  teigė A.Voronovas.

Tačiau apie tai išgirdęs bendrovės "Nefridos klinika" direktorius Tomas Barsevičius liko nustebęs ir sakėsi nežadantis finansuoti užkardo.

Kaip teigė pašnekovas, apie reiškiamą gyventojų nepasitenkinimą klinikos vadovas girdi pirmą kartą.

"Na, taip, vietos automobiliams visuomet trūksta, bet nemanau, kad būtų galimybė finansuoti užkardą, juk tai savivaldybės žemė", – motyvavo T.Barsevičius.

Savo nuomonę išsakė ir gyventojų bendrijos valdybos pirmininkė, Nidos g. 1B namo gyventoja Daiva Rimdeikė. Moteris pabrėžė, kad rankų tikrai nenuleis ir sieks ramybės bei kad kiemas būtų tvarkingas.

"Esame nepatenkinti nuolat užgrūstais keliais, o dar planuojama panaikinti ir paskutinę vaikų krepšinio aikštelę. Juk tai nenormalu. Todėl kovosime", – žadėjo D.Rimdeikė.

GALERIJA

  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
  • Į svetimą kiemą – kaip į savą
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

specialistas

tai kriminaline istaiga, mentus seimunus pazysta banditus ir tt..ten vyksta totalus kriminalas, sukciavimas, aferas, klientus mulkinimas ir tt..pinigus negrazins, neatsiprasosi, bando prigasdinti ir tt..

To Nadia

Tu tik esi įsitikinusi, kad buvo renkami, o jokie parašai renkami nebuvo ir niekas nieko nepasirašinėjo, nes Nefrida įsirengė aikštelę savo, kuri yra maža, ir automobiliai netelpa.

Nadia

Kai buvo planuojama "Nefrida" esu isitikinus kad buvo renkami gyventoju parasai apie ju sutikima. Tai reikejo anksciau galvoti pasirasant. O dabar gal nugriaukim "Nefrida" kad seni bambekliai galetu ramiai ant suoliuku sedeti ir didziuotis savimi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS