Išskirtinio projekto Šventojoje plėtotojai: poilsio būstas – daugiau nei keturios sienos | Diena.lt

IŠSKIRTINIO PROJEKTO ŠVENTOJOJE PLĖTOTOJAI: POILSIO BŪSTAS – DAUGIAU NEI KETURIOS SIENOS

  • 12

Jaukiai ošianti Baltijos jūra ir pušynai, puraus smėlio paplūdimiai, tyras oras – nepaneigiamos Lietuvos pajūrio vertybės, su kuriomis sunku konkuruoti ir prašmatniausiems pasaulio kurortams. Tarp besidairančiųjų atostogų būsto didžiausio populiarumo tradiciškai nepraranda Palanga bei jos gyvenvietės, tačiau pastaruoju metu vis labiau ryškėja ir iškalbinga tendencija: vien sienų pirkėjams nebepakanka.

Vengė tankaus užstatymo

Kiek atokiau kurortinio šurmulio, Šventojoje, įsikūręs apartamentų kompleksas „Mano šventovė“ – paveikus tokių pasikeitusių nekilnojamojo turto rinkos poreikių pavyzdys.

Jau prieš keletą metų šio projekto ėmęsi plėtotojai išsikėlė kartelę įgyvendinti sprendimus, kurie patenkintų daugiau nei standartinius naujakurių lūkesčius.

Todėl maždaug 1,8 ha sklypas tapo ne maksimaliai tankiai užstatyta teritorija, kaip gana įprasta komerciškai patraukliose vietovėse, o priemone čia apsistojantiems tiek pavieniams žmonėms, tiek šeimoms kurti išskirtinę infrastruktūrą bei paslaugas.

Kaip teigė „Mano šventovės“ pardavimų vadovas Giedrius Sidaravičius, visa tai orientuota į esminį siekį – kad vadinamąjį antrąjį būstą pajūryje įsigyjantys ar investuotojų nuomojamuose apartamentuose apsistojantys poilsiautojai kokybišku ir turiningu laiku galėtų džiaugtis bet kada, nepriklausomai nei nuo oro sąlygų, nei nuo sezoniškumo.

„Turime pripažinti, kad žmonėms nebepakanka pirkti tiesiog keturias sienas – jie jau galvoja ir apie tai, o ką aš galėčiau nuveikti čia atvykęs tuo metu, kai prastas oras? Tad tai diktuoja atitinkamas užduotis ir plėtotojams“, – pripažino pašnekovas.

Sportuoti – kada panorėjus

„Mano šventovės“ kompleksą tam tikra prasme būtų galima palyginti su aukštos klasės viešbučiu – skirtumas tik tas, kad čia gyventojai išties jaučiasi būdami namuose. Įvairi infrastruktūra jiems leidžia mėgautis patogia buitimi be rūpesčių bei aktyviai ar poilsio režimu leisti laisvalaikį, sykiu prireikus neatitolti nuo įprastų veiklų, pomėgių ar net darbo.

Pavyzdžiui, „Mano šventovės“ gyventojai bet kuriuo paros metu gali apsilankyti daugiau kaip 80 kv. m ploto sporto salėje, kurioje galima rasti visą reikalingiausią kokybišką treniruočių įrangą.

„Daugelis aktyvių žmonių, kuriems sportas tapo kasdieniu poreikiu, savo įpročių nenori atsisakyti net ir kur nors išvykę. Tad turime ir tokių pirkėjų, kurie „Mano šventovėje“ apartamentus įsigijo jau vien dėl galimybės patenkinti šį poreikį“, – pasakojo G. Sidaravičius.

Be to, ypač patogu, kad iš sporto salės pro specialius iliuminatorius galima stebėti šalia įrengtą vaikų žaidimų kambarį, tad sportuojantys tėvai gali ne tik skirti laiko sau, bet ir būti ramūs dėl savo atžalų saugumo.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjus taip pat džiugina po atviru dangumi įrengtos sporto erdvės – lauko treniruoklių, krepšinio bei tinklinio aikštelės.

Buitis turi būti maloni

Norinčiųjų pasimėgauti pasyviu poilsiu nuotaikos nesugadins nei apniukęs dangus, nei šaltos Baltijos bangos. „Mano šventovės“ apartamentų gyventojai gali naudotis ne tik erdviu atviru šildomu baseinu su atskira zona mažiesiems – netrukus komplekse bus įrengta ir pirtis.

Vieta: modernus kompleksas įsikūręs erdvioje teritorijoje netoli Baltijos jūros pakrantės. Partnerių nuotr.

Projekto plėtotojų pastebėjimu, populiarumo tarp poilsiautojų nestokoja ir dar viena specializuota laisvalaikio erdvė – kepsninių zona, kur greta gastronominių malonumų bei atradimų mezgasi pažintys, tvirtėja žmonių bendrystė.

Kaip pripažino „Mano šventovės“ pardavimų vadovas G. Sidaravičius, nekilnojamojo turto projektai pajūryje pasižymi savita specifika.

Įprastai tai yra antrasis – atostogų, poilsio būstas, kurio pirkėjai dairosi savoms reikmėms ar kaip investicijos trumpalaikei nuomai, o tai reiškia, kad žmonės nori išvengti kuo daugiau buities rūpesčių tiek tokio nekilnojamojo turto įsirengimo etape, tiek jo naudojimo metu.

Neatsitiktinai ir „Mano šventovės“ apartamentai, kurių plotas varijuoja nuo 19 iki 50 kv. m,  pirkėjams siūlomi „iki raktų“: su visiška apdaila, o pageidaujant – ir su baldais. Be to, kad nedidelio ploto patalpų nereikėtų apkrauti masyviais įrenginiais, pasirūpinta net tokiu patogumu, kaip bendrose komplekso patalpose įrengta skalbykla.

Darbas atostogų režimu

Pašnekovo žodžiais, potencialiems pirkėjams svarbias įvairias pridėtines vertes generuoja ne tik gyvenimiška bei darbo kituose projektuose patirtis, bet ir gebėjimas lanksčiai reaguoti į laikmečio diktuojamas aplinkybes.

„Pavyzdžiui, pandemijos metu nemažai žmonių sėkmingai persiorientavo į nuotolinį darbą, tad „Mano šventovėje“ taip pat nusprendėme įrengti specialią bendradarbystės zoną, kur ramioje aplinkoje gyventojai gali darbuotis savo kompiuteriais, naudotis belaidžio interneto prieiga, o prireikus – persikelti į pokalbių kambarėlį. Taigi esant nuotolinio darbo galimybei, galima lanksčiai planuoti ir savo buvimo pajūryje laiką“, – kalbėjo G. Sidaravičius.

Kaip apibendrino pašnekovas, įgyvendinant „Mano šventovės“ projektą šiame komplekse buvo svarbu sukurti tokią infrastruktūrą, kuri gyventojams padėtų ne tik jaustis kaip namie, turėti gausų įvairių veiklų pasirinkimą, bet ir leistų džiaugtis draugiška kaimynyste bei stipria glaudžia bendruomene.

„Ir, žinoma, visa tai mūsų naujakuriai įvardija kaip didžiulį projekto privalumą ir išskirtinumą“, – sakė „Mano šventovės“ pardavimų vadovas.

Garantas – patikima reputacija

G. Sidaravičiui antrina ir sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ vadovė Viktorija Čijunskytė.

„Finansuojame nemažai panašaus pobūdžio nekilnojamojo turto projektų ir išties pastebime, kad pastaraisiais metais juose daugėja sprendinių, kurie vis aktualesni pirkėjams: tai aprėpia infrastruktūrą, papildomas paslaugas ir bendruomenę vienijančius elementus. Vis dėlto tenka pripažinti, jog kol kas retas projektas Palangoje pasižymi tokiu pridėtinių verčių spektru kaip „Mano šventovė“, – įžvalgomis dalijosi pašnekovė.

Privatiems asmenims „Profitus“ suteikia galimybę į tam tikrų objektų statybą investuoti nuo 100 eurų.

„Imdamiesi finansuoti bet kokį nekilnojamojo turto projektą, atliekame išsamią informacijos tiek apie patį projektą, tiek apie jo plėtotoją analizę. Kalbant apie „Mano šventovę“, šio plėtotojo patirtis – solidi, jis labai organizuotas, o darbai vyksta pagal planą. Todėl ir mūsų investuotojai tiki šiuo projektu ir noriai jam skolina savo pinigus“, – sakė V. Čijunskytė.

„Mano šventovės“ plėtotoją Palangoje bene labiausiai reprezentuoja „Eglės apartamentai“, kuriuos projektavo garsus architektas Donatas Rakauskas. Šis išskirtine kurorto puošmena tapęs kompleksas įvertintas net dviem reikšmingais apdovanojimais: tapo geriausiu poilsio būstu Lietuvoje bei geriausiu būsto objektu visose Baltijos šalyse.

GALERIJA

  • Stilius: „Mano šventovėje“ poilsiautojai gali džiaugtis namų jaukumu ir sykiu mėgautis gyvenimo kokybe, prilygstančia aukštos klasės viešbučio paslaugoms.
  • Stilius: „Mano šventovėje“ poilsiautojai gali džiaugtis namų jaukumu ir sykiu mėgautis gyvenimo kokybe, prilygstančia aukštos klasės viešbučio paslaugoms.
  • Stilius: „Mano šventovėje“ poilsiautojai gali džiaugtis namų jaukumu ir sykiu mėgautis gyvenimo kokybe, prilygstančia aukštos klasės viešbučio paslaugoms.
  • Stilius: „Mano šventovėje“ poilsiautojai gali džiaugtis namų jaukumu ir sykiu mėgautis gyvenimo kokybe, prilygstančia aukštos klasės viešbučio paslaugoms.
Partnerių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Živilė

Iš aprašymo viskas skamba gražiai, realybė šiek tiek kitokia. Nusipirkome ir mes čia butą, pradžioje viskas gerai, sklandžiai komunikavo, tvarkė broką, pirmą pusmetį džiaugėmės. Bet su laiku komunikacijos nebeliko, kai pradėjo lįsti rimtesni gedimai tvarkyti neskuba. Per lietų kraštiniuose butuose per sieną vanduo sunkiasi, vanduo automobilių aikštelėje po lietaus nesusigeria, apšvietimas trumpina, tai dalis jo kartais neveikia. Grill zona ir žaidimų aikštelės kito sklypo teritorijoje, neaišku kiek ilgai bus galima naudotis. Pridėjo daugybės draudimų, net baisu kažką daryti, nes pora žmonių nuolat stebi, kad šuo ant žolės neužliptų, kad vaikas ne ten nenueitų, o jau apie parūkymą net kalbos nėra. Adekvatesni gyventojai jau "šiaurės korėja" praminė šiuos apartamentus.

Rasa

Turim čia butą ir labai patenkinti :) esant tokiai vasarai kaip ši, rizikinga būti prie jūros, nes netikėtai gali užklupti lietus, ir būsi šlapias... o čia yra šildomas baseinas, jei oras vėsesnis, gali pasišildyti;) Jei rimtai, taikantis prie saulės, gali degintis prie baseino, jei debesis užstoja saulę, gali pasislėpti po rankšluosčiu. Jei grąsina lietutis, tu gali būti savo bute čia ir dabar.. Vaikams didelė žaidimų erdvė. Vieną dieną žiūriu pro langą, o mažučiukai ant erdvios pievos prieš namus pasitiesė pledus ir visas pasaulis jų :) o tėveliai tuo tarpu net ir neišėję iš buto, mato savo atžalėles. Yra du baseinai - vaikučių ir tėvelių. Visi kartu gali vienu metu mėgautis šiltu vandeniu. Taip pat yra dar daug kitokių erdvių, kaip pavyzdžiui, vyrų labai mėgstama grilio zona ;), krepšinio ir tinklinio aikštelės, sporto salė ir t.t. AŠ LABAI PATENKINTA ŠIUO PIRKINIU :)

Patenkinta šeima

Pirkom ir esam patenkinti kainos ir kokybes santykiu. Su esamo Mero poziuriu ir darbais miestieciu labui, tvarkomas kapitaliskai uostas, ateity sutvakys ir miesteli, kainos veliau NT cia kils. Gera vieta poilsiui ir visai gera investicija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS