Išsprendė problemą: kapų duobės – be vandens | Diena.lt

IŠSPRENDĖ PROBLEMĄ: KAPŲ DUOBĖS – BE VANDENS

Prasidėjus potvyniui, Lėbartų kapinių darbuotojai kasmet susidurdavo su nemalonia situacija, kai mirusiuosius kartais tekdavo laidoti tiesiog į vandens pilną kapo duobę. Šiemet tarnyba šitą problemą išsprendė, žiemos–pavasario laikotarpiui laidojimams suradę sausesnį kapinių sklypą.

Polaidžio vanduo pamaryje ir aplink Klaipėdą semia ne tik laukus ir sodybas, bet ir vienas didžiausių regiono kapines Lėbartuose.

Šiuo laikotarpiu artimuosius amžinojo poilsio išlydintys žmonės ypač skaudžiai reaguodavo, jei velionį tekdavo laidoti į vandens prisipildžiusią duobę.

Mes tiesiog pasirinkome kitą kvartalą, kur yra sausesnė žemė, kur kapavietės neužsemiamos ir kad žmonėms būtų patogu prieiti, o karstų nereikėtų leisti į vandenį.

Klaipėdos kapinių tarnybos vadovė Daiva Breivė tikino, kad šiais metais ši problema išspręsta.

"Mes tiesiog pasirinkome kitą kvartalą, kur yra sausesnė žemė, kur kapavietės neužsemiamos ir kad žmonėms būtų patogu prieiti, o karstų nereikėtų leisti į vandenį. Tą klausimą esame išsprendę. Pripažįstu, labai skaudu būtų savo artimąjį laidoti į vandens sklidiną duobę. Mes dar rudenį įvertinome tą kvartalą, kad, prasidėjus polaidžiui, tokių bėdų nebūtų", – teigė D.Breivė.

Laidojimo tarnybos darbuotojai teigė, kad didesnių problemų per pastarąsias savaites kapinėse nepridarė ir siautėjęs vėjas.

Tiesa, kapinių teritorijoje per vėtrą buvo nuversti du medžiai, bet jie nukrito ant takelių ir paminklų bei kapaviečių niekur nepažeidė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Praeivis

Lazda turi du galu. Įrengus šiandien melioracinę sistemą, kuri neleistų semti kapų duobių (beje, jau visiškai beužsipildant kapinėms) , automatiškai pažemėtų gruntinio vandens lygis apylinkėje, kas automatiškai atsilieptų žemės ūkiui. Čia pato situacija. Prasidės protestai ir piketai - nežlugdykit ūkininkų! Ir retorinis klausimas - kas svarbiau: bulvės, miežiai ar kapavietės? Be to labai sunku prognozuoti, kaip pasikeistų gruntinio vandens apykaita, turint galvoje Dumpių sąvartyną. Nuo seno, tradiciškai, kapinės būdavo išimtinai tik kalneliuose, intuityviai vengiant galimo gruntinio vandens pakilimo.

kapų lankytoja

O kas daroma kad nebūtų taip baisiai apsemtas pirmasis takas nuo miesto pusės netoli kapinių tęsinio prieš kalniuką. Apytikriai 57 kvartalo takas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS