Istorinio pastato atstatymas tęsiasi | Diena.lt

ISTORINIO PASTATO ATSTATYMAS TĘSIASI

Senamiesčio centre atstatomo istorinio „Salamander“ pastato statybos atnaujintos nepasibaigus žiemos sezonui. Viešbučio statybos šaltuoju metu laikinai buvo sustabdytos, tačiau statybvietėje jau atsinaujino darbai ir verslininkai žada istorinį pastatą atkurti laiku.

Prie Dangės upės, šalia Biržos tilto esančiame sklype Žvejų gatvėje, tęsiasi viešbučio statybos. Čia sklypą iš valstybės nuomojantys verslininkai žada atstatyti istorinį „Salamander“ pastatą, kuriame veiks viešbutis.

Bendrovės „V. Paulius & Associates“ atstovė Vilma Vaičekauskienė aiškino, kad žiemą ilgą laiką statybos nevyko, kadangi tam tikrų darbų atlikti šaltuoju metu nepavyktų.

„Žiemos laikotarpiu turėjome technologinę pertrauką, kadangi kai šalta buvo neįmanoma atlikti konstrukcijos betonavimo“, – teigė V. Vaičekauskienė.

Darbai prasidėjo ir, pasak įmonės atstovės, artėjant pavasariui, statybų eiga įgauna pagreitį, todėl tikimasi sparčiai pajudėti į priekį.

„Statybvietėje jau dirba vyrai, iki šiol nebuvo didelių klaidų ar nesusipratimų, todėl tikimės, kad taip ir bus, ir galėsime greitai judėti tikslo link. Dedame labai daug pastangų, kad statybos neužsitęstų ir būtų baigtos laiku“, – pasakojo atstovė.

Valstybei priklausantį sklypą pagal ilgalaikės nuomos sutartį valdo Klaipėdoje registruota bendrovė „V. Paulius & Associates“. Įmonė aukciono būdu jį išsinuomojo dar 2002 m.

Šiame Žvejų gatvės sklype XVI–XVII a. buvo įrengtos pirmosios miesto svarstyklės, kuriomis sverdavo iš užsienio atvežtas ar svetur gabenamas prekes.

Vėliau, perstačius statinį, jis tapo gyvenamosios paskirties.

XX a. pradžioje čia savo atstovybę ir parduotuvę įkūrė Vokietijos batų siuvimo bei prekybos įmonė „Salamander“.

1944-aisiais po sovietų lėktuvų bombardavimo pastatas buvo apgadintas, o visai nugriautas 1947-aisiais.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę ir pradėjus tyrimus, archeologai atkasė istorinio objekto pamatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

runkeliams

Klaipėdos buduliai nenustoja stebinti.Jiems geriau šabakštynas,bet ne gražus pastatas.Ko norėti iš tokio mero ir iš kaimų privažiavusių budulių

komentaras

Tegu atstato, puoš krantinę, nereikia kritikuoti dar neužbaigto pastato, nes jei statys, kaip buvo, tikrai bus gražu, o tai išraustas šabakšynas toj vietoj buvo. Ar visiem besipriešinantiems toliau esantis setynaukštis mielas, ar baigianti nugriūti ,,baltija,, O suoliukų ir pievelių su medžiais kitoj Dangės pusėj, visa krantinė...eikit ir sėdėkit, ilsėkitės.

valio

kaip sako liaudies patarlė: nerodyk durniui nebaigto darbo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS