J. Janonio gatvėje žada tvarkyti byrantį pastatą | Diena.lt

J. JANONIO GATVĖJE ŽADA TVARKYTI BYRANTĮ PASTATĄ

Virš 30 metų tebestovintis pastatas J. Janonio g. 2 rekonstruojamas veikiausiai nebus. Tačiau jo savininkai apie prastą statinio būklę perspėti, o dėl pavojų praeiviams keliančio byrančio tinko greitu metu bus imamasi bent minimalaus pastato sutvarkymo.

Prieš kelias savaites į dienraštį „Klaipėda“ kreipėsi klaipėdietė, sunerimusi, dėl to, kad eidama pro minėtą pastatą niekur nepastebėjo „stop“ juostų, nors aplink – itin pavojinga, tinkas byra dideliais gabalais.

Be įspėjamųjų ženklų tebedirba ir ten įsikūręs lombardas bei drabužių parduotuvė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, praeitą savaitę tvarkos skyriaus darbuotojai buvo nuvykę apžiūrėti minėtą pastatą.

„Esame išsiuntę savininkui reikalavimą susitvarkyti statinį, kad atitiktų bent minimalius Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimus. Patarėme jiems apsitverti. Kiek supratau, bent aplink esančios nuobyros jau sutvarkytos. Kaip ir minėjau, šis pastatas nėra mūsų skyriaus kompetencija, kadangi jis vis dar naudojamas, o mes tvarkome apleistus pastatus. Jeigu pamatytumėte apleistą pastatą, geriausia būtų kreiptis e. laišku į bendrą savivaldybės e. paštą. Ten būtų nukreipta statybų skyriui ir jie organizuotų techninę priežiūrą“, – teigė L. Lapinskas.

Kadangi Viešasis tvarkos skyrius už šį pastatą neatsakingas, minėto pastato savininkas, nors ir neprižiūri savo nuosavybės ir kelia grėsmę praeiviams, baudos už tai negautų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipedietis

Priešais šį namą stovi 70 metų nedažytas netinkuotas vokiečių statybos namas. Pirmus aukštus parduotuvės nudažė sienas o 2-3-4 aukštai taip ir liko kaip po karo. Ar nemato miesto valdininkai kokią gėdą šis namas rodo atvykusiems svečiams.ir klaipėdiečiams?

UPS

Galėtų ir Mažvydo-Manto kampe buvusį bendrabutį sutvarkyt ir apgyvendint ukrainiečius,manau ir patys prisidėtų savo darbu žinodami,kad turės savo kampą nors ir su bendromis patalpomis.Tai manau valdžiai net pigiau būtų nei nuomoti būstus ir pan.

Konsmans

Konfiskuoti ir atiduoti ukrainieciams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS