Kas sieja Judrėnus su Amerika? | Diena.lt

KAS SIEJA JUDRĖNUS SU AMERIKA?

Liepos 28-ąją bus minimas Lietuvos ir JAV diplomatinių santykių šimtmetis. Šią sukaktį JAV ambasada Lietuvoje kviečia minėti savo bendruomenėse visoje šalyje. Judrėniškiai, Klaipėdos rajono gyventojai, turi ypatingų ryšių su Amerika, todėl ketvirtadienį lauks svečių desanto bendruomenės šventėje.

Klaipėdos rajono Judrėnų seniūnijos Dariaus kaimą vietiniai vadina Dariškėmis.

Anksčiau buvęs Rubiškės kaimas išgarsėjo po to, kai čia gimęs Steponas Darius iš JAV pakilo į legendinį skrydį per Atlantą.

Liepos 17-ąją Dariškės kaimas su visa Judrėnų seniūnija šventė 1933 m. tragiškai pasibaigusį legendinių Lietuvos lakūnų skrydį.

Dangų raižė lėktuvai, minios žiūrovų stebėjo atlikėjų pasirodymus.

"S.Darius išvertė krepšinio taisykles į lietuvių kalbą. Vienas iš būdų minėti šią sukaktį – žaisti krepšinį, nes tai – sporto šaka, kuriai didelę įtaką padarė iš už Atlanto ją parvežęs S.Darius", – priminė Judrėnų kultūros namų renginių organizatorė Vilija Budvytienė.

Lietuvos ir JAV diplomatinių santykių šimtmečiui judrėniškiai žada žaisti krepšinį.

Į šventę judrėniškiai kviečia liepos 28 d. 17 val. Prie S.Dariaus pagrindinės mokyklos bus iškeltos Lietuvos ir JAV vėliavos.

Susirinkusiuosius su S.Dariaus – legendinio lakūno ir krepšinio pradininko Lietuvoje – istorija supažindins S.Dariaus gimtinės-muziejaus vadovas Mėčislovas Raštikis.

Gerą nuotaiką dovanos aktyvi Judrėnų bendruomenė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS