Klaipėdiečiai nesulaukia perėjos | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI NESULAUKIA PERĖJOS

Tauralaukyje esančio naujos statybos kvartalo gyventojai vis dar viliasi, kad žadėta pėsčiųjų perėja jų rajone bus įrengta, o žmonės galės saugiai grįžti namo. Miesto valdžia tai planuoja padaryti dar šiemet.

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad Tauralaukio pradžioje esančio kvartalo gyventojai kasdien yra priversti rizikuoti savo ir vaikų gyvybėmis.

Gana intensyvią Klaipėdos gatvę jie turi kirsti neleistinoje vietoje, nes neturi kitos išeities. Žmonės laukia, kol nustos važiuoti mašinos, ir bėga per gatvę. Taip priverstos elgtis ir mamos su mažamečiais vaikais. Situacija dar labiau paaštrėjo, kai prasidėjo mokslo metai.

Šiame kvartale gyvenantys žmonės dabar gatvę galėtų pereiti prie prekybos centro, kuris įsikūręs ties Liepojos gatve. Tačiau taip namo jie grįžti negali, nes toje pusėje nėra šaligatvio. Tokia pati situacija yra ir kitame gatvės gale.

„Baisu žiūrėti, kaip pirmokai eina per gatvę. Kai kurie mato mašiną, bet vis tiek bėga. O automobiliai važiuoja pakankamai greitai. Galima net nespėti laiku sustabdyti, ir įvyks nelaimė“, – pasakojo gyventoja.

Saugaus eismo komisija po ilgų diskusijų prieš porą mėnesių pritarė pėsčiųjų perėjos įrengimui ties gyvenamuoju kvartalu, tačiau jos dar nematyti.

„Perėja atsiras ties Tauralaukio gatve. Ketiname susiaurinti važiuojamąją dalį. Dabar ten yra trys eismo juostos. Tiek jų nereikia. Liks dvi. Per jas bus įrengta iškilioji perėja. Iš jos bus padarytas nuovaža į dviračių ir pėsčiųjų taką. Kito varianto nėra“, – tvirtino Klaipėdos
savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Jis aiškino, kad procesas užtruko, nes vieta perėjai labai nedėkinga. Transporto priemonės, važiuodamos nuo kalno, įsibėgėja. Reikėjo gerai įvertinti, kur rengti perėją.

„Mums ši perėja labai nepatinka. Kelių eismo taisyklės pėstiesiems leidžia kirsti važiuojamąją dalį, kai nėra pėsčiųjų perėjos. Jie, žinodami, kad yra šiek tiek neteisūs, labiau saugosi. Dažnai pasitaiko atvejų, kai žmonės į pėsčiųjų perėją įžengia net nepažiūrėję, ar neatlekia automobilis. Nors pėsčiųjų perėja turėtų apsaugoti, bet padaro dar blogiau“, – komentavo vyriausiasis
specialistas.

Kada bus įrengta pėsčiųjų perėja, priklausys nuo lėšų ir oro. Tikimasi, kad tai bus padaryta dar šiemet.

„Jei orai atšals, perėjos rengti neapsimokės. Priešingu atveju pavasarį ją vėl reikės pertvarkyti“, – komentavo vyriausiasis specialistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Suprantu

Kaip vairuotojas suprantu keliu policijos poziuri. Vieta perejai tikrai pavojinga. Projektuojant kvartala praleistas labai svarbus momentas. Savivaldybe patvirtino toki projekta ? Patvirtino. Tai gal ir atsakomybe reiketu prisiimti savivaldybei.

Puiku

Gerbiamas "na jo". Eiti atgal link tauralaukio nera kuo - nebent eit vaziuojamaja gatves dalimi. Siaip gera naujiena, jau buvom prarade vilti..

gyventojas

ten niekur nėra 3 juotų, ar tamstos visai akli? Yra po vieną juostą ir greitėjimo/lėtėjimo juosta įsukantiems/išsukantiems į Dvaro slėnį. Ten nieko nereikia naikinti, jei nesugebate dirbti, jau geriau nieko nedarykite... Reikia įrenti perėją ir greičio slopinimo kalnelius prieš ją pastatyti ir viskas bus gerai. Galiausiai prekybos centro vystytojai turėtų tuo pasirūpinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS