Klaipėdietę pašiurpino vaizdas jūroje | Diena.lt

KLAIPĖDIETĘ PAŠIURPINO VAIZDAS JŪROJE

Vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje su šeima laiką leidusios klaipėdietės maudynes apkartino vandenyje aptiktos „dovanėlės“. Pirmiausia moters nerimą sukėlė putos. Tada ji pamatė šiukšles, o galiausiai – žmogaus išmatas.

Vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje su šeima laiką leidusios klaipėdietės maudynes apkartino vandenyje aptiktos „dovanėlės“. Pirmiausia moters nerimą sukėlė putos. Tada ji pamatė šiukšles, o galiausiai – žmogaus išmatas.

Vanduo atrodė nešvarus

Klaipėdietė pasakojo, jog dažniausiai pailsėti su šeima ji važiuoja į vadinamąjį neįgaliųjų paplūdimį.

„Čia tiesiog patogu. Didelė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje visada rasi vietą, kultūringesni žmonės, tvarkinga“, – tvirtino moteris.

Tačiau užvakar moters laukė nemalonus siurprizas. Pirmiausia jai įtarimų sukėlė pilnas putų vanduo. Pasak klaipėdietės, jūra atrodė nešvari.

Tada moteris pamatė plūduriuojantį pomidorų padažo butelį. Tolėliau buvo ir daugiau šiukšlių.

„Tikrai supykau ant netvarką darančių žmonių. Suprasčiau, kad koks nors vandens butelis plauktų. Gal jūra nuplovė, kai buvo užkasę prie kranto, kad vanduo ilgiau išliktų šaltas. O čia pomidorų padažo butelis. Akivaizdu, kad jį kažkas įmetė. Be to, smalsu, kam žmonės apskritai nešasi pomidorų padažą į paplūdimį“, – svarstė moteris.

Plaukiojo ir išmatos

Tačiau netrukus pamatytas reginys klaipėdietę pritrenkė. Kiek tolėliau ji pamatė žmogaus išmatas.

„Buvo šlykštu. Puoliau iš vandens. Nelaukiau, kad galėčiau nufotografuoti. Užfiksavau tik plaukiantį butelį“, – pasakojo klaipėdietė.

Poilsiautoja stebėjosi, koks žmogus galėjo taip pasielgti.

„Ar sunku buvo nueiti į tualetą. Juk maudaisi tame pačiame vandenyje. Kažkas baisaus. Net gyvūnai taip nesielgia“, – tvirtino klaipėdietė.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad putos žmonėms baimės kelti neturėtų. Tai tiesiog jūros putos. Jas galima pamatyti ir kai jūra banguota, ir esant štiliui.

Šiukšlina patys poilsiautojai

Atliekų į jūrą, pasak A.Siakki, primėto patys poilsiautojai. Žinoma, pasitaiko ir tokių atvejų, kai prie kranto įkastą geriamąjį vandenį išplauna jūra. Tačiau, akivaizdu, kad pomidorų padažo butelį kažkas įmetė.

„Jūros mes nevalome. Tik krantą. Darbą pradedame paryčiais. Poilsiautojai ne visi kultūringi, kad atliekas išmestų į šiukšlių dėžę. O kai žmonių pliaže yra daug, ne visada išvalysi. Vakare puikiai matome, kokie kultūringi yra mūsų poilsiautojai“, – dėstė pavaduotojas.

A.Siakki tvirtino, kad vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje yra pakankamai viešųjų tualetų. Prie pat pliažo – biotualetas, prie pagrindinio tako – konteinerinis. Pačiame paplūdimyje dar yra ir kavinės tualetas.

„Problemos tikrai nėra. Tačiau į pliažą ateina įvairaus kultūros lygio žmonės“, – pabrėžė pavaduotojas.

A.Siakki pasakojo, kad švariausias vanduo ties paplūdimiais yra, kai vėjas pučia nuo kranto į jūrą. Tačiau tada jis būna šaltesnis. Nešvariausias, bet šilčiausias, – kai štilis. Jei pučia šoninis vėjas, viskas metama į krantą.

Paskutinį kartą jūros vandens tyrimai ties Klaipėda atlikti rugpjūčio 3-iąją. Jo kokybė uostamiesčio maudyklose buvo puiki. Vanduo tiriamas kas porą savaičių.

GALERIJA

  • Klaipėdietę pašiurpino vaizdas jūroje
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

sos

bbd krc kopose mizalais kai smirdi nu ir nx kas ten miza atpizdint gerai reiketu

aaaaa

prie smiltynės paplūdūdymio jūra daug nešvaresnė nei palangoje.

vietiniai

kas dien bunam melnrages pliaze ir NEI VIENO! nematom,kad eitu i tualeta,nes VISKA atlieka juroje [per diena 4-7 kart] ir kopose-maziausia=1-2 kart...del to ir jura pakrantej"karsta".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS