Klaipėdoje – kalėdinių giesmių šventė | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – KALĖDINIŲ GIESMIŲ ŠVENTĖ

  • 0

Jau penkiolika metų į Klaipėdą Kalėdų švęsti suvažiuoja chorai ne tik iš Vakarų Lietuvos regiono, bet ir iš visos šalies. Šiemet ši šventė tradiciškai vyks gruodžio 29-ąją Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Festivalio iniciatorė ir įkūrėja yra Klaipėdos chorinė bendrija "Aukuras", kuri kartu su Marijos Taikos Karalienės bažnyčia iki šiol jį rengia.

Festivalis tapo tradicija, vienijančia bažnytinius chorus, kurie yra neatsiejama ir bažnytinės liturgijos, ir chorinio meno dalis.

Kalėdinių giesmių festivalio koncertas šiemet vyks gruodžio 29 d. 16 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6)

Jame dalyvaus Marijos Taikos Karalienės bažnyčios grigališkojo choralo ansamblis "Schola Cantorum de Regina Pacis" (vadovas Vidmantas Budreckis), Šateikių Šv. evangelisto Morkaus bažnyčios jaunimo choras "Žiburys" (vadovė ir vargonininkė Jurgita Arlauskienė), Marijos Taikos Karalienės bažnyčios senosios muzikos vokalinis ansamblis "decOrata" (vadovas Vilimas Norkūnas), Barstyčių Šv. apaštalų Simono ir Judo Tado bažnyčios choras (vadovė Birutė Gedminaitė), Marijos Taikos Karalienės bažnyčios Sumos choras (vadovė ir vargonininkė Laura Gedgaudaitė-Domarkienė), Kretingos rajono kultūros centro kamerinis choras "Kristale" (vadovė Kristina Rimienė), Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios moterų choras "Jūrasmiltė" (vadovė Rita Rušinskienė), Plungės M. Oginskio meno mokyklos berniukų ir jaunuolių choras (vadovė Rita Urniežienė), Rietavo Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčios choras "Ad lucem" (vadovas ir vargonininkas Juozas Barsteiga), Klaipėdos universiteto mišrus choras "Pajūrio aidos"(vadovas doc. Algirdas Šumskis).

Festivalis užsibaigs Mišiomis, kurios prasidės 18 val., jose giedos festivalio dalyvių jungtinis choras.

"Tikimės, kad ir šiųmetis Kalėdinių giesmių festivalis praturtins ir papuoš šią didžią šventę, sutelks bendruomenę giesmių gėrio ir grožio pajautai, deramai įsilies į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą", – kviesdamas miestiečius į koncertą, kalbėjo chorinės bendrijos "Aukuras" tarybos pirmininkas A. Šumskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS