Prezidentas ir premjerė sentikius ir stačiatikius sveikina su šv. Kalėdomis | Diena.lt

PREZIDENTAS IR PREMJERĖ SENTIKIUS IR STAČIATIKIUS SVEIKINA SU ŠV. KALĖDOMIS

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė Lietuvos sentikius ir stačiatikius pasveikino su sekmadienį jų švenčiamomis šv. Kalėdomis.

Prezidentas savo sveikinime pažymi tarpusavio bendrystę, ypač siaučiant karams ir negandoms, pabrėžia ir tai, kad Lietuvos valstybė „nuo seno priimdavo, priglausdavo ir suburdavo įvairių tautybių ir tikėjimų žmones, kurie taikiai gyvendami kūrė šalyje solidarumo, tolerancijos ir bendradarbiavimo kultūrą“.

„Iš naujo atrandama skirtingumų harmonija visiems Lietuvos geros valios žmonėms ir šiandien padeda dialogo ir vienybės dvasioje kurti ateities Lietuvą“, – šeštadienį Prezidentūros paskelbtame sveikinime savo prezidentas

Premjerės I. Šimonytės sveikinime sentikiams ir stačiatikiams kviečia kurti jaukumą ir bendrystę, „atverti širdis artimui, dalytis šiluma, liudyti gyvybę, meilę ir viltį“.

„Šiandien pasaulyje milijonai žmonių, tarp jų ir mūsų draugai ukrainiečiai, į dangų dairosi su nerimu, žinodami, kad bet kurią minutę gali sulaukti naujų išpuolių. Su artimaisiais susėdus prie šventinio stalo linkiu pagalvoti apie juos, palinkėti jiems saugumo, pasižadėti šiemet padaryti dar daugiau dėl gėrio pergalės“, – sako premjerė Vyriausybės spaudos tarnybos sekmadienį paskelbtame sveikinime.

Konstantinopolio patriarchatui pavaldūs stačiatikiai šiemet Kalėdas Lietuvoje šventė jau ne pagal senąjį, o pagal naująjį kalendorių – gruodžio 25-ąją.

Siekdama atsiriboti nuo Rusijos tokį patį sprendimą priėmė ir Ukraina, kurios daugumą tikinčiųjų sudaro ortodoksai. Pagal senąjį kalendorių, Kalėdos švenčiamos sausio 7-ąją.

Dabar Lietuvoje prie senojo kalendoriaus iš esmės lieka tik Maskvai pavaldi stačiatikių ir sentikių bendruomenės.

Gairės: Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Lietuvos sentikiai, stačiatikiai, Kalėdos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Šimonytė sveikina sentikius?!

Čia tolygu JUDO sveikinimui...

Kur Bartosevičius?

Ir kas pasisavino Taivanio duotą milijardą?

Anonimas

Jie padarė klaidą, - tai ne tie stačiatikiai kuriuos reikėtų sveikinti, jie priklauso Maskvos patriarchatui, sveikinti reikėjo Zelenskio kūriamus stačiatikius , o jų kalėdos dabar kaip ir mūsų Gruodžio 25 diena.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS