Klaipėdos priemiestiniuose maršrutuose – pokyčiai | Diena.lt

KLAIPĖDOS PRIEMIESTINIUOSE MARŠRUTUOSE – POKYČIAI

Priemiestinių autobusų keleivių nuo vasario 1 dienos laukia pokyčiai. Šiek tiek keisis kai kurie maršrutai, grafikai. Siekiama, kad keleiviams būtų patogiau.

Nuo vasario 1 dienos prailginama 11B maršruto trasa. Jis važiuos ne iki Baičių stotelės, kaip yra dabar, bet iki Dovilų gyvenvietės.

„Tarp Baičių ir Dovilų yra gyvenamasis kvartalas. Dėl to nusprendėme kilometru pratęsti maršrutą. Keleiviams bus patogiau. Mūsų sąnaudos taip pat labai neišaugs“, – aiškino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Šiek tiek kitaip pradės važiuoti ir 25 maršruto autobusas. Į Jokūbavą jis pradės kursuoti iš autobusų stoties. Čia jis ir baigs darbą. Dabar šio maršruto autobuso galutinė stotelė buvo Bangų gatvėje.

Pasak G.Neniškio, taip pakoreguoti važiavimo trasą nurodė Klaipėdos rajono savivaldybė. Teigiama, kad sprendimas priimtas pasitarus su bendruomenėmis.

„Šiuo atveju viskas priklauso nuo Klaipėdos rajono savivaldybės. Kas moka, tas sąlygas diktuoja. Mes nemanome, kad tai efektyviausias variantas“, – pasakojo vadovas.

Nuo vasario keisis ir 26 maršruto autobuso, kuris važiuoja į Radailius trasa. Dabar jis į Klaipėdą atvažiuoja Liepų gatve, tada suka Į J.Karoso, o iš šios į Danės gatvę, kur buvo galutinė stotelė.

Šis autobusas nuo vasario darbą baigs Liepų gatvėje. Nebesuks į J.Karoso gatvę.

„Diskutavome su keleiviais, vežėjais tarpusavyje. Šis maršrutas yra jungiamasis. Keleiviai iš jo persėda į kitus autobusus ir važiuoja į šiaurinę ar pietinę miesto dalį. Tad manome, kad keleivius tikslingiau išleisti „Savivaldybės“ stotelėje. Tada jiems bus arčiau eiti iki „Atgimimo“ stotelės, kur pravažiuoja daug miesto autobusų“, – komentavo G.Neniškis.

Be to, anot vadovo, įgyvendinus tokius pakeitimus, bus sutaupyta ir laiko – pora minučių. Tai labai svarbu, ypač rytais, piko metu, kai susidaro transporto spūstys.

Keletu minučių keisis ir 12, 27, 28 maršrutų autobusų tvarkaraščiai.

„Rytais nepavyksta išvengti spūsčių. Pravažiuoti kai kurias vietas autobusams reikia daugiau laiko. Be to ilgiau užtrunka keleivių sulaipinimas. Dauguma žmonių, ypač priemiesčiuose, bilietus perka autobuse. Jie nepripranta prie antros zonos terminuoto bilieto. Kol vairuotojas pinigus surenka, kol paduoda bilietą, kol išmuša, viskas užtrunka“, – aiškino G.Neniškis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Moteris

O kodėl negalima pratęsti Jokūbavo maršrutu važiuojančio autobuso maršruto iki Vaitelių? Ten tiek daug gyvenančių ir Klaipėdon vaikus vežančių ir dirbti važiuojančių žmonių! Dabar žiemai Vaiteliai atkirsti nuo susisiekimo su Klaipėda apskritai!

oras

Kas link "Lebartu", sutinku su Vaidila. Autobusu Nr. padaugejo, bet visi vaziuoja Silutes plentu. Kaip zmonems is Taikos prospekto nuvaziuoti, su persedimais? Aciu...

Jokubava,

raddailiškius-ujiškius...O kur DITUVA,bleee!?Gal jūs marsiečiams ar dar kaž kam dėrbat?Kuodėl kelis metus negirdit-nematot Klaipiedoj dirbančių ir į ton užmeistį kasdien važinėjančių žmuonių? Neniškiški paleisk autobuosą.Ar tramvajų.Ar laiva-traukėnį...Kažka apie 22 -ontra valonda..Trūksta žodžių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS