Klaipėdos savivaldybė skirstys papildomas dotacijas | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ SKIRSTYS PAPILDOMAS DOTACIJAS

Valstybei šiems metams Klaipėdos savivaldybei skyrus papildomas dotacijas, artimiausiame tarybos posėdyje bus tikslinamas miesto biudžetas. Atskiroms sritims šiemet bus padalyta dar beveik keturi milijonai eurų, kai kurioms sritims finansavimą bus siūloma mažinti.

"Miesto biudžetas padidinamas beveik 4 mln. eurų. Taip atsitiko todėl, kad valstybė skyrė papildomas dotacijas, kurias pagal įstatymą būtina įtraukti į savivaldybės biudžetą, o taryba turi pareigą patikslinti tą biudžetą", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė.

Miesto biudžeto pajamos padidintos 3,98 mln. eurų.

Iš jų daugiau nei 1 mln. eurų didinama dotacija Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento žiedinės sankryžos rekonstravimui.

Per 100 tūkst. eurų bus skirta kompensacijoms už būsto suteikimą ukrainiečiams bei jų vaikų ugdymui ir pavėžėjimui į mokyklą ir atgal finansuoti.

O štai ekonominės plėtros programai vykdyti siūloma iš savivaldybės biudžeto lėšų mažinti 155 tūkst. eurų.

10 tūkst. eurų bus nurėžta iš seniūnaičių mokymams ir išmokoms skirtų mokėjimų, nes šiuo metu dirba 33 seniūnaičiai iš 55.

Miesto biudžetas padidinamas beveik 4 mln. eurų.

Pinigus, numatytus Aplinkos apsaugos programos reikalams, siūloma mažinti daugiau nei 1 mln. eurų.

Per 400 tūkst. eurų ketinama neskirti ir triukšmo mažinimo priemonių geležinkeliuose įrengimui Klaipėdoje – tai atsitiko dėl atidėto ES finansavimo sutarties pasirašymo.

Trečdalio milijono eurų dėl vėluojančių rangos darbų (skaičiuojami delspinigiai) neketinama skirti ir Malūno parko teritorijos sutvarkymui.

O vietinės reikšmės keliams bei gatvėms tiesti, taisyti ar rekonstruoti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti lėšos didinamos 250 tūkst. eurų.

Papildomai numatyta dar per 600 tūkst. eurų Skulptūrų parko (senųjų miesto kapinių) sutvarkymui, o 240 tūkst. eurų numatyta Vingio mikrorajono aikštės atnaujinimui.

Siūloma didinti lėšas bendruomenės centro-bibliotekos (Molo g. 60) pastato kapitaliniam remontui.

Viešosios įstaigos "Neptūno krepšinio klubas" dalininko kapitalo formavimui numatytas ketvirtis milijono eurų.

Miesto biudžeto koregavimui, kurio prireikė gavus papildomas beveik 4 mln. eurų dotacijas, artimiausiame posėdyje turėtų pritarti Klaipėdos politikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Esate labai neūkiški

Skulptūrų parkui - nulis pinigų. Ir nieko daugiau. Šitiek ukrainiečių finansuojat, šitiek veltėdžių už dyką ir apgyvendiname, ir švietimo paslaugas teikiate, ir maitinate....pirmyn juos visus į kelių tiesimo darbus, Skulptūrų parko tvarkymą, išviečių valymą, aplinkosaugos darbus, kaip antai sąvartyne šiukšlių rūšiavimą. Kas čia dabar? Ar visai protelį praradote? Šitiek veltėdžių finansuojate. Griežtai juis visus įskaitant vaikus prie darbo. Mokykloje tebūna iki pietų. Po pietų - į sąvartynus, prie skverų tvarkymo, gatvių šlavimo. Griežtai. Darbas žmogų padaro žmogumi. Ir taip sutaupysite. Galėsite už tuos 4 milijonus mūsų pliaže pastatyti kokius papildomus rekreacinius objektus.

Klpd.

Vėl kažkaip šleivai-kreivai.. Kad seniūnaičiams nurėžia - seniai laikas, vistiek naudos iš jų nėra, bet kad vėl meta ŠIMTUS TŪKSTANČIŲ to nelemto Tvenkinio malūno(Trinyčių prūdo) tvarkymui, tai pasakykit ką ten už tokias sumas tvarkyt? O gal tegul tvarko tas Keberiokšt ,,pramogų centras " kažkada per prievartą agresyviai įsibrovęs į šią teritoriją? Kodėl kai biznį varyt tai tokie veikėjai pirmi o kai investuot į infrastruktūrą, tai jau ,,mama kakų"?:D)

Kodėl Klaipėdoje brangiausia?

Kodėl Klaipėdoje vaikų darželis 100 eurų, o Kretingoje arba Kaune 70 eurų, Jei abu registruoti tėvai Kaune, tai dar pigiau. Ką Klaipėdoje maistas brangesnis, nei Kaune? Grubliauskas visiškai nesusitvarko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS