Klaipėdos universiteto miestelyje ruošiamasi statyti sporto kompleksą | Diena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETO MIESTELYJE RUOŠIAMASI STATYTI SPORTO KOMPLEKSĄ

Klaipėdos universiteto (KU) miestelyje ruošiamasi statyti sporto kompleksą: šio projekto įgyvendinimui viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Kaip nurodo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, konkursą laimėjęs privatus subjektas įsipareigotų universiteto poreikiams įrengti šiuolaikišką daugiafunkcę sporto salę, kuri nuosavybės teise priklausys aukštajai mokyklai.

Su bendrove būtų pasirašoma ne ilgesnės nei 17 metų trukmės koncesijos sutartis, kurios vertė – beveik 1,4 mln. eurų.

Klaipėdos universitetas už sporto salę nemokės, tačiau padengs jos išlaikymo kaštus. Tuo metu bendrovė savo lėšomis bei rizika turės galimybę universiteto komplekse įrengti ir papildomų sporto infrastruktūros objektų. Koncesininkui taip pat paliekama galimybė laisvu laiku naudotis ir Klaipėdos universiteto poreikiams kuriama sporto komplekso dalimi.

Dėl konkrečių nuomos apimčių bus apsispręsta derybų metu, dėl to spręs pats Klaipėdos universitetas.

Kaip BNS sakė KU Infrastruktūros ir plėtros prorektorius Benediktas Petrauskas, poreikis naujos sporto bazės būtinybei iškilo 2017-2018 metais, kai Klaipėdos universitete vyko struktūriniai pokyčiai – buvo nuspręsta parduoti mažai naudojamus pastatus, kurie sunaudojo daug energijos, todėl jų išlaikymo kaštai buvo per dideli.

„Parduotuose pastatuose buvo ir dvi sporto salės, todėl po to atsirado didelis jų poreikis. Šiuo metu universitete yra tik viena sporto salė, kurioje taip pat planuojama atlikti renovaciją – pakeisti stogo ir pačios salės dangą“, – sakė B. Petrauskas.

Sporto bazės statyboms privataus verslo pagalba pritarė KU vadovybė, Senatas, Taryba, taip pat ir Centrinė projektų valdymo agentūra, Finansų ministerija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. 

Pritarus Vyriausybei, KU skelbs viešą konkursą, kurio metu atrinks investuotoją. Savo reikmėms investuotojas Klaipėdos universiteto teritorijoje galės statyti kitą sportinei veiklai skirtą objektą.

Klaipėdos universitete šiais metais studijavo daugiau nei 2200 studentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

....

Kodėl ne maximą?

Reikia studenčiokams reikia

tik nepadarykit tokio baisaus kaip kad padarėt Žalio biusta. Tokioj gražioj istorinej aplinkoj beleko kap kokiem šventvagiam daryt negal

SUSIJUSIOS NAUJIENOS