Klaipėdos uoste – išskirtinis burlaivis | Diena.lt

KLAIPĖDOS UOSTE – IŠSKIRTINIS BURLAIVIS

Klaipėdos uosto krantines vakar puošė įspūdingas kruizinis laineris „Sea Cloud Spirit“. Pirmą kartą mūsų uostamiestyje viešinčio tristiebio burlaivio kapitonui įteiktas Klaipėdos uosto ženklas. Šis suvenyras įteikiamas visiems pirmą kartą pas mus atvykstantiems keleiviniams laivams.

Vakar rytą locmanai į uostą padėjo įplaukti išskirtiniam svečiui – 138 m ilgio su Maltos vėliava plaukiojančiam tristiebiam kruiziniam burlaiviui „Sea Cloud Spirit“.

Laineris į Klaipėdą atvyko iš Gdansko, juo pas mus atplaukė 110 keleivių, beveik visi jie iš Vokietijos, dalis – iš JAV, Šveicarijos ir Ispanijos.

Tai gana naujas laivas, pastatytas vos prieš porą metų.

Laivas Klaipėdoje vieši pirmąkart, tad, pagal čia įprastą tradiciją, jo kapitonui buvo įteiktas Klaipėdos uosto ženklas.

Šis suvenyras įteikiamas visiems pirmą kartą pas mus atvykstantiems keleiviniams laivams.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė teigė, kad iš 43 kruizinių laivų, šį sezoną užsiregistravusių atvykti į Klaipėdą, iš šio sąrašo pirmą kartą pas mus jau viešėjo du, dar trys „naujokai“ ketina apsilankyti.

Liepos 25 d. į Klaipėdą taip pat pirmą kartą atplauks 290 m ilgio italų keleivinis laivas „Costa Fascinosa“.

Nuo Klaipėdos kruizinių laivų terminalo burinis laineris „Sea Cloud Spirit“ atsišvartavo vakar 18 val.

Bent pusė šio laivo keleivių pasirinko ekskursijas į Nidą ir Palangą.

„Sea Cloud Spirit“ į Klaipėdą šią vasarą dar kartą atplauks liepos 24 d.

Mūsų uostamiestį jau aplankė 17 turistinių lainerių.

Kruizinis sezonas turėtų baigtis rugsėjo 17 d. Jei nesutrukdys nenumatytos aplinkybės, tądien Klaipėdą turėtų atvykti su Bahamų vėliava plaukiojantis 213 m ilgio laineris „Silver Dawn“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS