Klaipėdos viešojoje pirtyje bręsta permainos | Diena.lt

KLAIPĖDOS VIEŠOJOJE PIRTYJE BRĘSTA PERMAINOS

Parengti planai pirties paslaugas teikiančią bendrovę „Vildmina“ prijungti prie savivaldybės įmonės „Klaipėdos paslaugos“. Jei uostamiesčio politikai pritars šių bendrovių sujungimui, ateityje pirtį planuojama atnaujinti už daugiau nei pusę milijono eurų.

Miesto politikams parengtose ataskaitose rašoma, jog „pirties paslaugas teikianti bendrovė „Vildmina“ yra labai maža įmonė, brangiai kainuoja valdymo aparatas, nesukaupiama lėšų viešosios pirties katilų, interjero atnaujinimui, pastatų modernizavimui, sutvarkymui“.

Rašoma, jog pirties pastatai nuo jų pastatymo (1972 m.) nebuvo tvarkomi, jų būklė prasta. Ypač reikalingas kapitalinis remontas, rekonstrukcija. Įmonė lėšų pastatų būklei gerinti neturi, neturi išteklių nei infrastruktūros atnaujinimui, nei paslaugų kokybei gerinti.

Manoma, kad „Vildminą“ prijungus prie bendrovės „Klaipėdos paslaugos“ būtų sudaryta galimybė greičiau modernizuoti prijungtos įmonės turtą, iš esmės atnaujinti pirties infrastruktūrą, sumažinti eksploatacines išlaidas, padidinti paslaugos kokybę, nedidinant paslaugos kainos.

Po reorganizacijos 100 proc. akcijų valdytoja ir toliau išliktų Klaipėdos miesto savivaldybė.

Paskaičiuota, kad po prijungimo jau pirmaisiais metais pavyktų sutaupyti apie 64,6 tūkst. eurų.

Būtų naikinamos keturios pareigybės: direktoriaus, energetiko, katilų operatoriaus-šaltkalvio, pirtininkės-valytojos.

2022 m. duomenimis, „Vildminos“ nuostolis siekė 45 584 eurus, preliminarus 2023 m. grynasis rezultatas teigiamas, jis sudaro 11 267 eurus.

Įmonių jungimas nesiejamas su ženkliu pajamų šuoliu, visą „Vildminos“ nuostolį planuojama subalansuoti tik 2030 m.

Preliminarios reorganizavimo proceso sąnaudos būtų apie 25,5 tūkst. eurų.

Kompensacijos prijungiamos įmonės atleidžiamiems darbuotojams siektų iki 12 tūkst. eurų.

Po prijungimo planuojamos preliminarios investicijos į pirties pastato modernizavimą, patalpų remontą, aplinkos sutvarkymą sudarytų apie 514 tūkst. eurų.

Pirties paslaugos teikiamos 827 kv./m ploto patalpose Trilapio g. 6, kur yra įrengta 80 maudymosi vietų.

Per metus bendrovės paslaugomis pasinaudojo 22,9 tūkst. lankytojų.

Šiuo metu pirtyje dirba 5 moterys ir 5 vyrai, 8 darbuotojai yra vyresni nei 60 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

tai tas Jons

eilinis prixvatizatoriu šalininkas Aniems viskas turi būt mokama o jei ka savivaldybė kompensuos savo gyventojams tai jau blogybiu blogybė.Ir suprantama - tiek metu iš savivaldybės nemokamai ėmė tik saviškiu sudversliai, Vilniaus žulikai, propartiniai projektai kurie Klaipėdai buvo reikalingi kap šuniui penkta koja o dabar lygtai geri laikai baigiasi? Netiek čia daug kainuotu tas pirties mokesčio kompensavimas o ir negaila Taigi savi gyventojai. Gal geriau peržiūrėt kur ką gauna ir kur deda pvz. kratc as Klaipėdos energija ar Klaipėdos vanduo? Pradžiai. O jeigu Jonui gaila kad savivaldybės pinigai eis tos pačios savivaldybės žmonių buitinei paslaugai (ne malonumui o paslaugai(!), tai kodėl anam negaila kuomet Klaipėdos vandenys h ujarina didžiulio Klaipėdos rajono kaimų vandentiekio ir kanalizacijos tiesimą už klaipėdiečių pinigus? O dar girdėjau kad Klaipėda taip pat kompensuoja rajono viešąjį transportą vietoje to kad mūsų Autobusų parkas pasiimtų tuos maršrutus..

Pastebėjimas

Siaubui vieša pirtis - siaubas, o kad kokiame kubile sėdi subines į vieną bliūdą susikišę, tai čia progresas. Smiltynės pirtį jau "prichvatizavo", tai ten pamatysit, kokios būs kainos. O važiuodavo daug žmonių, kurie sveikatinosi. Bet yra tokių, kaip komentatorius Jons, kurie naktimis negali užmigti, jei mato, kad iš kažkur galėtų pinigų pasiglemžti.Toks yra kapitalizmo veidas...

Anonimas

is kart matosi kad Kancaras vakcinuotas ir edukuotas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS