Kunigiškėse – įtarimai žiauriu elgesiu su gyvūnais: katinas krito taip lyg širdies smūgis ištiko | Diena.lt

KUNIGIŠKĖSE – ĮTARIMAI ŽIAURIU ELGESIU SU GYVŪNAIS: KATINAS KRITO TAIP LYG ŠIRDIES SMŪGIS IŠTIKO

  • 11

Septyniolika kačių per savaitę – tiek skaičiuoja netekę Palangos Kunigiškių gyvenvietės žmonės ir įtaria, kad katės nunuodytos. Jeigu Kunigiškėse primėtyta žiurknuodžių – žmonės bijo ne tik dėl augintinių.

Prie jūros Kunigiškių gyvenvietėje laukinės katės gyveno nuo seno.  

„Atvažiavome į Kunigiškes prieš 20 metų, kai išvis nieko nebuvo. Ne katinai pas mus atėjo, o mes pas juos“, – teigė Kunigiškių gyventoja Larisa Andriuškevičienė. 

Dauguma, ypač senųjų Kunigiškių gyventojų, kačių gailėjo ir jas globojo.  

„Visos katės buvo operuotos, sterilizuotos. Mes jas maitiname, aš jas gaudau, kaip išeina. Pas mus yra toks Jaroslavas, geras veterinaras“, – tikino moteris. 

L. Andriuškevičienė rūpinosi net devyniomis katėmis ir visų neteko.

„Atrodė taip lyg katinas bėgo ir nukrito, lyg širdies smūgis ištiko, o prieš tai vakare jie dar čia bėgiojo, žaidė“, – pasakojo L. Andriuškevičienė.

Kai kurie žmonės dar bando kates gelbėti. Jas gydo, stato lašelines. Veterinaras žmonėms paaiškino įtariantis, kad kalti žiurknuodžiai, nors kai kas neatmeta ir galimo infekcijos protrūkio. Vietiniai tuo nelabai tiki.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kaimynė darė savo mirštančių katinų kraujo analizę. Buvo pasakyta, kad rasta žiurkių nuodų. Ir tos ligos simptomai, kai pažeidžiamos kepenys ir inkstai, vienodi, bet infekcinė liga neužpuola taip staigiai“, – kalbėjo Kunigiškių gyventojas Arūnas Andriuškevičius. 

Jeigu Kunigiškėse primėtyta nuodų – žmonės bijo ne tik dėl augintinių.  

„Pas tą pačią kaimynę, kurios septyni katinai nunuodyti, gyvena du vaikai. Yra nerimo ir dėl  jų, ir dėl šunų, dėl kačių ir dėl mūsų pačių saugumo“, – nerimavo gyventoja Laura Vyšniauskaitė. 

Policija kol kas pradėjo tyrimą dėl šešių nugaišusių kačių. 

„Pradėjome tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Tyrimas parodys, kas jiems nutiko. Tada priimsime sprendimus“, – aiškino Palangos policijos viršininkas Algirdas Budginas. 

Ir pareigūnai, ir gyvūnų globėjai neabejoja, kad rasti, kas primėtė nuodų bus itin sunku. Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia nelaisvė iki vienerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

klp

Dievo kūryny, pirmiausia savo statusą išsiaiškink.

Visiškai nesuprantu valkataujančių naminių gyvūnų statuso!

Valkataujantys šunys ir katės platina parazitus - blusas, erkes ir užkrečiamas ligas. Ir tiems parazitams visiškai nusipjauti, kastruotas tas valkata katinas ar sterilizuota laukinė katė, skiepyta ar ne! Valkataujančių šunų kaip ir nelabai toleruojate, nes bijote kad kiškas perplėšti gali, o va katės tegu nešioja užkratą? Vienareikšmiškai: Naikinti niekieno šunis ir kates!

Prie ruso

buvo tvarka gaude valkataujancius sunis ir kates ir niekas nesiskunde.Dabar pridare kazkokiu budeliu kur seria benames kates prie gyvenamu namu,be to ir suniukai laksto visur po zoles ir taip platina erkes ir zmones serga Laimo liga ir erkimiu encefalitu.Katinai ne sunys juos grandinemis prie budos nelaikysi,tegul kiekvienas katinas nesioja ant kaklo paristas czenklu ,kad yra skiepytas ir priklauso privaciam asmeniui,be to reikia pas vetrinarus nunesti,kad cipsus idetu ir bus aisku kieno gyvunas.Savus gyvunus zmones turi laikyti savo asmeninese teritprijose ir uz juos atsakyti.O valkataujancius reikia ,kad ligu neplatintu utilizuoti.Kokios cia problemos ,o savavaliskai uzsimti naikinimu negalima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS