L. Prižgintienė traukiasi iš posto | Diena.lt

L. PRIŽGINTIENĖ TRAUKIASI IŠ POSTO

Po 25 metų darbo Švietimo skyriaus vedėjo poste karjerą nusprendė baigti Laima Prižgintienė. Tiek miesto vadovai, tiek jos kolegos, tiek ir mokyklų bendruomenės pripažįsta, kad ilgametė skyriaus vedėja turi didelį autoritetą ir daug nuveikė miesto švietimo sistemos labui.

Šiuo metu L. Prižgintienė atostogauja, į darbą ji grįš pirmadienį, o antradienį, sausio 16-ąją, bus jos paskutinė diena Švietimo skyriaus vedėjo poste.

Dienraščio žiniomis, moteris traukiasi į išankstinę pensiją, apie pasitraukimą iš pareigų L. Prižgintienė esą užsimindavo jau kurį laiką.

L. Prižgintienė Švietimo skyriui ėmė vadovauti 1998 m., o į skyrių dirbti atėjo dar anksčiau.

Jai vadovaujant vyko didžiosios miesto mokyklų tinklo pertvarkos.

Būtent klaipėdiečiai vieni pirmųjų sutvarkė mokyklų tinklą, kai iš vidurinių mokyklų jos virto progimnazijomis ir gimnazijomis.

„Švietimo skyriui reikėjo atlaikyti labai didelį krūvį, ilgas procesas buvo įtikinti bendruomenes, kad reikia pertvarkos. L. Prižgintienė, kaip vadovė, visada buvo lyderė. Ji buvo labai gerbiama ir turėjo autoritetą ne tarp tik mūsų įstaigų vadovų, bet ir visoje Respublikoje. Gaila, kad nusprendė išeiti, bet negalime pakeisti jos sprendimo“, – kalbėjo Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Šiuo metu Klaipėdoje yra 86 švietimo įstaigos: 36 bendrojo ugdymo mokyklos, 41 ikimokyklinė ugdymo įstaiga, 6 neformaliojo švietimo, dar yra Pedagogų švietimo ir kultūros centras, Pedagoginė psichologinė tarnyba, Regos ugdymo centras. Visus juos kuruoja Švietimo skyrius.

Klaipėdos mokyklos yra didelės, užpildytos maksimaliai, darželiai taip pat.

Iki 1997 m. buvo pabaigta naujos P. Mašioto mokyklos statyba, dabar baigiama Tauralaukio progimnazija, per tuos metus buvo uždaryta A. Rubliovo mokykla, nes joje tiesiog nebeliko mokinių.

Švietimo sistema, anot V. Bubliauskienės, yra nuolatos kintanti, nuo šio rudens laukia įtraukiojo ugdymo iššūkiai.

Švietimui tenka daugiau nei pusė miesto biudžeto lėšų, tačiau dalį jų skiria valstybė.

Atėjusio naujo vadovo Švietimo skyriuje laukia nemenki iššūkiai. Kas pakeis L. Prižgintienę šiame poste, kol kas nekalbama.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

....

Juokinga, kad klaviatūros riterių nuomone, viskas kas vyksta Švietimo sistemoje yra vieno žmogaus nuopelnas ar kaltė. Manau turėtumėte suprasti, kad savivaldybės Švietimo skyrius yra tik vykdytojai valstybės vykdomos politikos. O Laimai linkiu didžiausios sėkmės, šaunu kad žmogus pats supranta, kada reikia užleisti vietą kitiems, o ne laukia pensijos arba dar blogiau sėdi joje vadovaudamas ir nesitraukia.

Jonas Paulikas

Didžiausios sėkmės poniai Laimai. Turbūt buvo neparanki naujajai valdžiai todėl ir išeina. Žiūrėjimo kokį savą pastatys Vaitkus jos vietoje.

Traviata

Šauni vadovė buvo, tikrai stovėjo už paprastus pedagogus. Tikiuosi ir naujas nepabijos pastovėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS