Laukininkų gatvėje esančią aikštelę užliejo nuotekos: tvyrojo nemalonus kvapas | Diena.lt

LAUKININKŲ GATVĖJE ESANČIĄ AIKŠTELĘ UŽLIEJO NUOTEKOS: TVYROJO NEMALONUS KVAPAS

Laukininkų gatvėje netoli prekybos centro esančioje stovėjimo aikštelėje klaipėdiečiai pastebėjo iš šulinio besiveržiantį skystį. Aplink tvyrojo nemalonus kvapas. Pasirodo, nuotekos į aikštelę išsiliejo užsikimšus vamzdynui.

„Minimoje vietoje buvo nustatytas užsikimšimas nuotekų tinkle. Į jį suteka nuotekos iš maisto ir pramonės įmonių. Įtariama, kad tinklas buvo užsikimšęs nuo maisto likučių ir riebalų, kurie neatsakingai metami į nuotekų tinklus“, – paaiškino „Klaipėdos vandens“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė.

Bendrovė smirdantį vandenį išvalė dar tą patį vakarą. Hidrodinamine mašina išplauta apie 200 metrų nuotekų tinklų.

Tai jau antras toks incidentas šioje vietoje.

„Analogiška situacija buvo birželio pradžioje. Tuomet nuotekų tinklas buvo užsikimšęs automobilių stovėjimo aikštelėje, tinkle, kuris nepriklauso bendrovei „Klaipėdos vanduo“, – priminė G.Butkienė.

Gyventojai skundžiasi, kad Laukininkų gatvėje dažnai tvyro nemalonus kvapas.

Užsikimšę nuotekų tinklai – ne naujiena. Ypač pietinėje Klaipėdos dalyje.

„Birželį užfiksavome 61 užsikimšimą nuotekų tinkluose. Daugiau nei pusė jų buvo pietinėje miesto dalyje – Debreceno, Šiaulių, Laukininkų gatvėse, Taikos prospekte, Šilutės plente“, – vardijo „Klaipėdos vandens“ atstovė.

Reaguojant į nusiskundimus dėl nemalonių kvapų kiemuose ir užsikimšimus nuotekų tinkluose, praėjusį mėnesį išplauta daugiau nei 4 kilometrai tinklų.

„Prašome gyventojų sąmoningumo atsikratant maisto atliekomis ir riebalais. Kasmet atliekų nuotekose daugėja. Tai rodo, kad dalis gyventojų nesuka galvos, kaip šiuolaikiškai ir nekenkiant aplinkai atsikratyti atliekomis, o šiukšlių dėže paverčia klozetą ar kriauklę“, – apgailestavo G.Butkienė.

Per metus vien į Dumpių nuotekų valyklą vamzdžiais atplaukia apie 350 tonų atliekų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

jojo

pantalonai bālti - tris metus neskālbti

To>

Maziau patys kanalizacija naudosit kaip siuksliu konteineri ir nebus tada bedu, o daba viska ka ti imanoma per sikinyka pragrusti ta ir gruda, tingi subine pajudint ir i siuksliu konteineri isnesti

Vėl

ta ciocė Zosė... išnešė pantalonus į balkoną pravėdint...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS