Metų darbas uostamiesčiui – „Meridiano“ išgelbėjimas | Diena.lt

METŲ DARBAS UOSTAMIESČIUI – „MERIDIANO“ IŠGELBĖJIMAS

Aloyzas Kuzmarskis ir Aidas Kaveckis pretenduoja būti pagerbti už praėjusiais metais reikšmingiausiu įvardijamą uostamiesčiui atliktą darbą – burlaivio „Meridianas“ grąžinimą klaipėdiečiams.

Dviejų verslininkų kandidatūrai šiandien dar turės pritarti Klaipėdos savivaldybės tarybos kolegija.

Kasmet Vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, uostamiestyje teikiamas garbingas apdovanojimas – Klaipėdos miesto vėliava. Ji dovanojama už reikšmingiausią metų darbą.

Apdovanojimo nominaciją inicijuojantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas įsitikinęs, jog pernai miestui grąžintas burlaivis „Meridianas“ – svarbiausias ir reikšmingiausias įvykis uostamiestyje. Meras neabejojo išliekamąja jo verte ir ateityje.

„Atsinaujinusio miesto simbolio labai laukė visi miestiečiai. Šis darbas ne tik vietiniams gyventojams, bet ir gausiam būriui miesto svečių paliko gilų pėdsaką. Be to, prie gimtosios krantinės grįžęs „Meridianas“, kai jame įsikurs muziejus, atliks ir švietėjišką misiją. Įvertinęs įvairius siūlymus ir iniciatyvas, manau, kad A.Kuzmarskis ir A.Kaveckis 2013 metais labiausiai nusipelnė apdovanojimo“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Meras patikino, kad pernai uostamiestyje būta ne vienos vertingos iniciatyvos ir atliktų svarbių darbų, tačiau jų įvardyti miesto vadovas nenorėjo.

„Manau, šioje situacijoje reikėtų išvengti nereikalingų aistrų ir diskusijų, todėl įvardyti noriu tik nominuotus asmenis. Tačiau darysiu viską, kad tam tikri žmonės ar bendrovės būtų įvertintos kitais būdais bei kitu laiku ir ateityje neliktų be dėmesio“, – žadėjo meras.

Dviem verslininkams minėjimo "Švyturio" arenoje metu planuojama įteikti Klaipėdos vėliava, anot mero, ateityje garbingą vietą galėtų rasti „Meridiane“ įsikursiančiame muziejuje.

Praėjusiais metais garbingas apdovanojimas atiteko Sigitui Jurčiui – broliui pranciškonui Benediktui, Mažesniųjų brolių ordino atstovui. 2012 metais tradiciniu Klaipėdos savivaldybės apdovanojimu pagerbta Vakarų laivų gamyklos bendrovė ir jos generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

oh

Dekui zmonems,kurie gera darba padaret,linkiu sekmes

bobute

šaunuoliai.Padėka jiems ir pagiriamasis žodis.

Klaipėdietis

Klaipėdos miesto vėliava turi būti įteikta Aidui Kaveckiui ir Aloyzui Kuzmarskiui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS