Mokytojų dieną Klaipėdos pedagogai minėjo neįprastai | Diena.lt

MOKYTOJŲ DIENĄ KLAIPĖDOS PEDAGOGAI MINĖJO NEĮPRASTAI

Mokytojų dieną Klaipėdos pedagogai vakar minėjo skirtingai. Vieni pėsčiomis tebežygiavo į Vilnių, kiti mitinguoti sostinėje išvyko autobusu, dar kiti streikavo ir mokyklose nepasirodė, likusieji dirbo įprastą savo darbą, prie protesto akcijų nesijungė ir paminėjo savo profesinę dieną.

Vakar dienos duomenimis, Klaipėdoje streikavo apie 600 uostamiesčio pedagogų iš 20 mokyklų ir 11 darželių.

Kasdien streikuojančiųjų skaičius keičiasi. Iš viso Klaipėdoje yra 36 bendrojo lavinimo mokyklos ir 41 darželis.

Nuo rugsėjo 29-osios pėsčiomis į Vilnių žygiuojantiems mokytojams ir juos palaikantiems mokiniams vakar vidurdienį iki Raseinių buvo likę 15 kilometrų.

Tačiau didžiausią staigmeną vienai žygeivių – Lilijai Bručkienei – Mokytojų dienos proga padarė jos auklėtiniai.

Jie vakar rytą su vaišėmis atvyko į Nemakščius, kur nakvojo žygio dalyviai, ir paskui dalį kelio iki Raseinių žygiavo kartu su savo auklėtoja.

Dar apie pusšimtis mokytojų iš Klaipėdos vakar autobusu išvažiavo į Vilnių, kur Mokytojų dienos proga ketino dalyvauti eitynėse ir mitinge.

Mokytojų protesto eisena pėsčiomis iš Klaipėdos į Vilnių

T. Biliūno / BNS nuotr.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė Laima Juknienė pabrėžė, kad Lietuvos valdžiai nerūpi švietimas, jokių naujų pasiūlymų mokytojams nepateikta, todėl šie streiko nenutraukia.

Streikuojama dėl Lietuvos švietimo ateities, nes labai greitai mokyklose nebus kam dirbti, nebebus mokytojų.

„Jie atmeta net ir profsąjungos siūlomus kompromisinius variantus. Valdžiai nerūpi ne tik mokytojai, bet ir Lietuvos vaikai. Vyriausybė užmiršo, kokią programą pati patvirtino ir atsakinga yra už jos vykdymą“, – pabrėžė L. Juknienė.

Viena liūdniausių situacijų yra pirmokų, kurie tik pradėjo lankyti mokyklą, pasimokė vos mėnesį, o dabar mokykloje žiūri filmukus ir nieko neveikia, nes jų mokytojai streikuoja.

Dauguma pirmaklasių mokytojų šiam žingsniui nesiryžo, jos teigė, kad sąžinė neleidžia palikti vaikus nežinioje, nepaisant visų kitų interesų.

„Kiekvienas turi sąžinę, bet šiuo atveju reikėtų apeliuoti į politikų sąžinę, jie deklaruoja apie švietimui skiriamus pinigus, kurie mokytojų nepasiekia. Kodėl turime prisiimti svetimą kaltę? Streikuojama dėl Lietuvos švietimo ateities, nes labai greitai mokyklose nebus kam dirbti, nebebus mokytojų“, – įsitikinusi L. Juknienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Amen

Švietimui ir mokyklai.Beje akmens neverta mokyti plaukti...jis nuskes.Dvaro šunauja nesukure tvarios valstybės kas visus ištiks.. valstybės

Hhh

Užuojauta jums mokytojai. Baisu kas darosi.

eikit dirbti geriau

dalį kelio..kiti autobusu..ir jūs tikite tuo žygiavimu,kai manote babulkos nueina kasdien po 15 km.4 profsąjungos pasirašė susitarimą ,tik tai vienai netinka..pamatysite greit,kokie buvo jų tikslai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS