Prasideda Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė | Diena.lt

PRASIDEDA NACIONALINĖ LIETUVOS BIBLIOTEKŲ SAVAITĖ

  • 0

Antradienį Lietuvoje prasideda Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios tema šiemet – Europos Sąjunga (ES).

Balandžio 23–29 dienomis šalies bibliotekose vyks įvairaus pobūdžio renginiai vietos bendruomenėms, atliepiantys Bibliotekų savaitės temą – „Europos šeimoje“.

Planuojama, kad bibliotekos suorganizuos 100 renginių savo bendruomenėms visoje šalyje, pritrauks apie 2 tūkst. renginių dalyvių.

Savaitės atidarymo renginys vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kur kultūros ministras Simonas Kairys apdovanos geriausius metų bibliotekininkus.

Ketvirtadienį Ąžuolyno bibliotekoje bus rengiama specialistams ir partneriams skirta konferencija „Bibliotekos Europos šeimoje“, o šeštadienį numatoma rengti tradicinį bibliotekininkų žygį Plateliuose.

Kasmet nuo 2000-ųjų organizuojamos Bibliotekų savaitės tikslas – atkreipti dėmesį į šalies bibliotekų pasiekimus, skatinti visuomenės skaitymą, kūrybiškumą, kalbėti apie aktualias temas, mažinti kultūrinę, socialinę, informacinę atskirtį, įtraukti bendruomenes į kultūrines bei kūrybines veiklas.

Kiekvienais metais ji startuoja balandžio 23-ąją, kurią UNESCO yra paskelbusi Pasauline knygos ir autorinių teisių diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS