Nuotekų duobėje – žmonių palaikai | Diena.lt

NUOTEKŲ DUOBĖJE – ŽMONIŲ PALAIKAI

Kasdieniai darbai kartais gali visai netikėtai praskleisti užmirštos miesto praeities uždangą. Taip atsitiko griovį Vitės kvartale kasusiems darbininkams, kai jie netikėtai užkabino žmonių palaikus.

Šią vasarą bendrovės "Gensera" darbininkai ėmė keisti lietaus nuotekų kanalizaciją ir išvagojo šio kvartalo įvažas bei kiemus ilgomis tranšėjomis.

Įmonės projektų vadovas Linas Špiegis džiaugėsi, kad viskas sekėsi, vyrai sparčiai judėjo pirmyn, nauja lietaus kanalizacija turėjo būti įrengta per kelis mėnesius.

Vieną dieną prie Pušyno gatvės 29 namo iškastos tranšėjos gilumoje darbininkai pamatė žmogaus kaulus. Apie radinį jie pranešė vadovui, o šis, kaip ir reikalaujama dirbant mieste, informavo archeologus.

Griaučių apžiūrėti atvažiavo bendrovės "Statybų archeologija" darbuotoja archeologė Alma Lekniutė ir nustatė, kad perkasoje atidengti dviejų žmonių palaikai.

Vieni jų – tikrai vyro, veikiausiai jis buvo palaidotas karste, jo liekanas archeologė taip pat rado.

Kokios lyties antrasis žmogus, kol kas neaišku. Tai parodys detalesni tyrimai.

"Prie palaikų neradome jokių įkapių, nė menkiausio daiktelio. Todėl kol kas daryti kokias nors išvadas anksti. Galima tik spėti, kad tai galėjo būti netoliese, gal už pusšimčio metrų esančių Vitės kapinių dalis", – svarstė A.Lekniutė.

Kol kas darbai minėtame kieme nutraukti, radimvietė aptverta tvora. Archeologai čia grįš vėliau, kai gaus leidimą dirbti šioje vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Namo gyventoja

Šiaip tai labai nemaloni situacija, nes ta atkasta duobė jau mėnuo laiko atvira ir neaišku, kada bus vėl užkasta... Iš pagarbos mirusiems ir dėl to kiemo namų gyventojų saugumo tikrai būtų galima greičiau sutvarkyti visus su tuo susijusius formalumus..

>Anonimas

O gal ten upe seniau buvo? ;)

Anonimas

Pamenu vaikysteje Malūnininkų g. Ties buvusios lietuvos laivininkystes pastatu buvo iškastas griovys kur šaligatvis dabar, tai ten kaulu daug buvo ir kaukuole radęs buvau. Žodžiu visas tas rajonas ištisi kapai, greičiausiai žydų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS