Pasitikti Naujuosius metus – į Teatro aikštę: vyks šventiniai renginiai | Diena.lt

PASITIKTI NAUJUOSIUS METUS – Į TEATRO AIKŠTĘ: VYKS ŠVENTINIAI RENGINIAI

Paskutinę šių metų dieną, gruodžio 31-ąją, uostamiesčio Teatro aikštėje vyks šventiniai renginiai. Jų organizatoriai žada ledo čiuožyklos pramogas, diskoteką, koncertą ir vakarą vainikuosiantį lazerių šou.

Primenama, kad fejerverkų Naujųjų metų naktį Klaipėdoje atsisakyta prieš metus. Tad šventinę nuotaiką kurti kvies kitos naujametės tradicijos.

Likus valandai iki vidurnakčio, 23 val., Teatro aikštėje vyks diskoteka „Pasitinkant Naujuosius metus“ su didžėjumi John-B.

23.30 iki vidurnakčio Liepų g. 16 vyks naujametis Klaipėdos kariliono koncertas.

Po koncerto klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami sugrįžti į Teatro aikštę, kurioje vidurnaktį vyks Naujųjų metų šviesos ir lazerių šou.

Nuo 00.15 iki 1 val. tęsis diskoteka „Sveiki atvykę 2024-ieji!“ su didžėjumi John-B.

Renginių organizatoriai primena, jog centrinė kalėdinių renginių erdvė – Teatro aikštė, Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimu, jau daugelį metų yra skelbiama zona be pirotechnikos.

Renginių organizatoriai primena, jog centrinė kalėdinių renginių erdvė – Teatro aikštė, Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimu, jau daugelį metų yra skelbiama zona be pirotechnikos.

„Siekiant užtikrinti saugumą, čia draudžiamos net ir mažiausios pirotechnikos priemonės. Gausių fejerverkų naudojimo atsisakyta dėl vykstančių karų, ekologinių aspektų, taip pat dėl sukeliamo streso laukiniams ir naminiams gyvūnams“, – skelbė organizatoriai „Klaipėdos šventės“.

Naujųjų metų išvakarėse Teatro aikštėje ir kitose uostamiesčio vietose miestiečių saugumu rūpinsis patruliuosiantys policijos pareigūnai.

Taip pat akcentuojama, kad Naujųjų metų naktį ledo čiuožykla dirbs ilgiau negu įprastai – iki 1 val. Iki šios valandos veiks ir kalėdiniai nameliai.

Nors Klaipėdoje fejerverkų nebus, žadama, kad Palangoje vidurnaktį virš Palangos tilto dangų nušvies įspūdingi fejerverkai. Skambant muzikai, naujametis fejerverkas kurorte truks apie 10 minučių.

Šventojoje fejerverkai dangų nušvies Pėsčiųjų aikštėje.

Kurortų gyventojai ir svečiai raginami saugiai pasitikti Naujuosius, nesinešant prie jūros savo pirotechnikos priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Lietuva džiaugiasi

Labai gerai,niekam nereikalingi tie fejerverkai,absoliučiai..Šventės-Kalėdos,o naujieji-tik kalendoriaus lapelio pakeitimas

Klaipėdietė

Kokie Nauji metai be fejerverkų... Gaila...

Atima

iš žmonių šventę svo-lo-čiai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS