Penkios populiariausios procedūros grožiui puoselėti | Diena.lt

PENKIOS POPULIARIAUSIOS PROCEDŪROS GROŽIUI PUOSELĖTI

  • 0

Gražus kūnas – graži siela? Šis klausimas yra atviras įvairioms nuomonėms. Tačiau paneigti tai, kad savo išvaizda besirūpinantis žmogus jaučiasi geriau, labiau pasitiki savimi ir spinduliuoja teigiamą vidinę energiją būtų sunku. Tad ne veltui šiuo metu įvairios estetinės medicinos procedūros – itin populiarios tarp tų, kurie puoselėja tiek išorinį, tiek vidinį grožį.

Kokios procedūros dažniausiai pasirenkamos norint atrodyti gražiai ir jaustis puikiai? Pristatomos penkios populiariausios procedūros grožiui puoselėti, kurių dėka malonūs pokyčiai pastebimi tiek išvaizdoje, tiek gyvenime.

1. Plaukų šalinimas lazeriu

Plaukų šalinimą lazeriu galima drąsiai vadinti viena populiariausių estetinės medicinos procedūrų. Verta pastebėti, kad ši procedūra itin pamėgta dėl to, jog veiksmingai sprendžia medicinines ir estetines problemas bei kartu su šiomis problemomis susijusius psichologinius sunkumus:

● Medicininių problemų sprendimas. Plaukų šalinimas lazeriu – efektyviausias būdas išspręsti tokias odos problemas kaip įaugantys plaukeliai, spuogeliai ar pūlinukai. Ne paslaptis, jog tiek įauginėjantys plaukeliai, tiek pūlinukai ne tik kelia diskomfortą, bet ir infekcijos riziką. Todėl rūpinantis sveika oda, skustuvo ašmenų derėtų atsisakyti ir pasirinkti kur kas saugesnį, odai nekenkiantį plaukų šalinimą lazeriu.

● Estetinių problemų sprendimas. Nuolat skutimosi peiliukais ar kitomis depiliacijos priemonėmis dirginama oda neatrodo estetiškai – dažnai būna šiurkšti, nusėta mažų spuogelių ar smulkių randelių. Plaukų šalinimas lazeriu padeda išspręsti šias problemas, nes nebenaudojant odą dirginančių depiliacijos priemonių ji tampa pastebimai švelnesnė, lygesnė bei gražesnė.

● Psichologinių problemų sprendimas. Plaukų šalinimas lazeriu – procedūra, padedanti įveikti pačias įvairiausias psichologines problemas. Nepasitikėjimas savo išvaizda? Baimė apsinuoginti deginantis paplūdimyje ar maudantis baseine? Visi šie psichologiniai sunkumai išnyks, kai po paskirto plaukų šalinimo lazeriu kurso pažvelgsite į veidrodį ir suprasite, kad tai, kas ilgą laiką trukdė, tiesiog dingo.

2. Hialurono rūgšties injekcijos

Dar viena itin populiari ir dažnai atliekama estetinės medicinos procedūra – hialurono rūgšties injekcijos. Verta pastebėti, kad šią procedūrą dažnu atveju renkasi tie, kurie nori džiaugtis ir jaunesne, ir sveikesne veido oda. Kuo hialurono rūgšties injekcijos naudingos odos grožiui ir sveikatai?

● Efektyviai koreguoja po aknės ar tam tikrų traumų susidariusius astrofinius randus.

● Veiksmingai atstato veido kontūrus, lygina įdubas, tad veidas atrodo putlesnis ir sveikesnis.

● Padidina lūpų, skruostų, smakro apimtis.

● Sumažina arba visiškai panaikina kaktos, nosies, lūpų kampučių, skruostų, akių kontūro raukšles.

● Maksimaliai drėkina odą, pagerina odos elastingumą, suteikia švytėjimo ir leidžia džiaugtis sveikai bei gaiviai atrodančia veido oda.

Labai svarbu pabrėžti, kad hialurono rūgštis – svarbi odos jungiamojo audinio dalis, palaikanti odos drėgmę ir pasižyminti ypatingu gebėjimu sujungti vandens molekules. Tad papildomas odos atkūrimas hialurono rūgštimi yra puikus būdas susigrąžinti tai, ką bėgant metams ji ima prarasti.

3. Botulino toksino injekcijos

Retas žmogus didžiuojasi veide atsirandančiomis raukšlėmis. Todėl efektyvios bei veiksmingos botulino toksino injekcijos taip pat sutinkamos populiariausių grožio puoselėjimo procedūrų sąraše. Akcentuotina, kad botulino injekcijas dažniausiai renkasi tie, kurie skundžiasi mimikos raukšlėmis kaktoje ar raukšlėmis aplink akis. Deja, neretu atveju šių raukšlių nepanaikina nei brangūs kremai, nei specialūs serumai, nei veido mankštos. Tad nesisekant pašalinti gilių veido raukšlių dažnas praranda pasitikėjimą savimi, pradeda baimintis bėgančio laiko.

Botulino toksino injekcijos – greičiausias bei efektyviausias būdas, padedantis susidoroti su įvairiomis psichologinėmis baimėmis ir išsaugoti jaunatvišką išvaizdą. Verta pastebėti, kad erzinančios veido raukšlės išnyksta praėjus vos 2–3 paroms po procedūros, o lygios odos rezultatai džiugina net 4–5 mėnesius. Ilgus mėnesius trunkantys rezultatai, paprasta bei neskausminga procedūra, sugrįžusi jaunystė ir pasitikėjimas savimi – neabejoti botulino injekcijų privalumai, kuriais naudojasi ne tik moterys, bet ir vyrai.

4. Apgamų šalinimas lazeriu

Populiariausių grožio puoselėjimo procedūrų sąraše – apgamų šalinimas lazeriu. Svarbu pastebėti, kad neestetiškai atrodantys apgamai neretai tampa gan didele problema. Dažniausiai kompleksuojama dėl nepatrauklių apgamų, esančių matomose kūno vietose – ant veido ar kaklo srityje. Dideli, ryškūs, išskirtinės formos, iškilę apgamai ne tik atrodo negražiai, bet ir sukelia psichologinių sunkumų. Norisi negražų apgamą nuolat slėpti, slopsta pasitikėjimas savo išvaizda. Būtent dėl šių psichologinių sunkumų vis daugiau žmonių ryžtasi apgamų šalinimui lazeriu.

Derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad apgamų šalinimas lazeriu – neskausminga, kelias minutes trunkanti procedūra, po kurios apgamo vietoje dažnu atveju nelieka nei randų, nei žymių. Tačiau prieš atliekant šią procedūrą svarbu žinoti, kad lazeriu geriausia šalinti gerybinius, aiškiais kraštais, iškilusius virš odos paviršiaus, odos spalvos apgamus be plaukų. Vis tik visuomet prieš procedūrą apgamą turi įvertinti dermatovenerologas, kad įsitikintų, jog darinys nėra piktybinis.

5. Aknės gydymas lazeriu

Aknė – viena labiausiai paplitusių odos ligų, pasireiškianti bėrimais veido, krūtinės ir nugaros odoje. Kovoti su akne nėra paprasta, tad vis daugiau žmonių nusprendžia atlikti efektyvų aknės gydymą lazeriu. Pažymėtina, kad aknės gydymas lazeriu yra tinkamas moterims, vyrams, paaugliams, kenčiantiems nuo varginančių bėrimų, nepasiduodančių kitiems gydymo metodams. Ši procedūra padeda ne tik puoselėti gražią bei sveiką odos išvaizdą, bet ir grąžina prarastą pasitikėjimą savimi.

Vis dėlto reikia žinoti, kad aknės gydymas lazeriu yra individualus. Lengvo ir vidutinio sunkumo spuogams šalinti lazeriu reikia 2–3 procedūrų. Aktyvios fazės uždegiminiams giluminiams spuogams gydyti gali prireikti 4–6 ar daugiau procedūrų. Be to, norint džiaugtis visiškai išgijusia oda kuo ilgiau, privalu ne tik paisyti gydytojų rekomendacijų, bet ir pasiryžti keisti kasdienius įpročius – sveikiau maitintis, gerti daugiau vandens, propaguoti aktyvų gyvenimo būdą.

Puoselėkite išorinį ir vidinį grožį

Aptartos estetinės medicinos procedūros yra populiariausios ir dažniausiai pasirenkamos tų, kuriems svarbu atrodyti gražiai ir jaustis puikiai. Todėl kalbant apie šias procedūras nuolat akcentuojama, kad išorinis grožis yra stipriai susijęs su tuo, kaip jaučiamės viduje. Ne veltui teigiama, kad grožis kyla iš vidaus. Tad tik pasitikint savimi, įveikus visus kompleksus, pakoregavus erzinančius trūkumus ir išsprendus išvaizdos problemas pavyks puoselėti išorinį ir vidinį grožį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS